Музика

Втори концерт на участниците в „Клас по клавирна интерпретация и камерна музика на проф. Милена Моллова“

20 април 2017, 18 ч., Галерия УниАрт - Нов български университет

◊ ПОКАНА

На 20 април от 18 ч. в Галерия УниАрт в Нов български университет ще се състои втори концерт на участниците в „Клас по клавирна интерпретация и камерна музика на проф. Милена Моллова“. Събитието е организирано от  департамент „Музика“ на НБУ с финансовата подкрепа на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на НБУ.

Водещ на концерта ще бъде проф. Милена Моллова, а негови модератори ще бъдат доц. д-р Георги Арнаудов и гл. ас. д-р Златка Ангелова, преподаватели от департамент „Музика“.

Студенти от НБУ и ученици от НМУ „Л. Пипков“ - Мария-Десислава Стойчева - лауреат на многобройни международни клавирни конкурси, Десислава Киневирска, Адам Иванов, Александра Гаджева, Цветелина Грозданова, Марио Бобоцов, Мирослав Христов, Деян Григоров, Анастасия Кръстанова, Дария Петрова, Ева Гигова, Симеон Шиндеров ще покажат какво са научили по време на класа, воден от проф. Моллова.

В концерта ще вземат участие също младите виртуози Мартин Зайранов - лауреат на Международния конкурс „Млади виртуози 2015“ и младата пианистка Анжела Тодорова, която е ученичка по пиано на проф. Моллова и лауреат на редица национални международни конкурси, както и участник в различни камерни състави.

В програмата са включени творби от Федерик Шопен, Жорж Бизе, Александър Райчев, Йоханес Брамс, Димитър Ненов, Сергей Рахманинов, Йохан Себастиан Бах, Морис Равел, Енрике Гранадос, Дмитрий Шостакович.

Този втори концерт от цикъла изяви на „Клас по клавирна интерпретация и камерна музика на проф. Милена Моллова“ ще представи високите постижения на участниците в него - студенти от НБУ и ученици от Националното музикално училище „Любомир Пипков“. Класът има за цел да представи на най-младото поколение български изпълнители на педагогическата школа и изпълнителското майсторство на световноизвестния български пианист и педагог проф. Милена Моллова, дългогодишен преподавател и ръководител на департамент „Музика“ в Нов български университет и почетен професор на НБУ.

В тази Пролетна сесия 2017 г. на „Клас по клавирна интерпретация и камерна музика“ са се записали 22 участници – студенти от НБУ и ученици от различни музикални училища в страната. В рамките на обучението са предвидени няколко концерта:

11 май 2017 – Зала НМУ „Любомир Пипков"

м. юни 2017 – Заключителен концерт в рамките на 48. Международен фестивал „Софийски музикални седмици“ – 2017 г.

Автор:
НБУ
Публикация:
20.04.2017 г. 11:56
Посетено:
955
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/25516-vtori-kontsert-na-uchastnitsite-v-klas-po-klavirna-interpretatsiya-i-kamerna-muzika-na-prof-milena-mollova