Музика

Музикална вечер с Маги Петрович и Виктор Самсонов в Русе

21 април 2017, 21:00 ч., Културен център BH

Музикална вечер с Маги Петрович и Виктор Самсонов в Русе


◊ ПОКАНА

На 21 април (петък) от 21:00 часа в Културен център BH – Русе, (ул. “Добружда”, 4) ще се състои Музикална вечер с Маги Петрович (виолончело) и Виктор Самсонов (китара).

Двамата музиканти ще изпълнят по завладяващ начин авторски песни и кавъри в стил фюжън. В техните импровизации са включени beatbox мотиви, които ще звучат с помощта на loop машина.

Вход свободен.


◊ МУЗИКАНТИТЕ

Маги Петрович е специализирала в Лондон и Хага. Като гост-музикант със своето виртуозно изпълнение тя придава специфично очарование в звученето на албума Mare Verborum („Море на думите“) на групата Kayno Yesno Slonce. Нейната музика е пленявала публиката в зали като Royal Alber Hall (London), Royal Concert Hall (Nottingham), Playhouse (Edinburg), Oddisey (Belfast).

Виктор Самсонов заминава с майка си за ЮАР, когато е на 10 години. На 19 години става модел и неговите снимки могат да се видят в списанията Cosmopolitаn, GQ и Fair Lady. Най-много обича да се снима за Calvin Klein – реплика на стара фотосесия с Марк Уолбърг и Кейт Мос. Същевременно участва в  различни младежки банди из рок клубовете и свири с цигулката си като уличен музикант. Той казва за себе си: „Аз съм топъл човек. Харесвам топлото общуване. Не обичам строги погледи и студена енергия, това ми убива душата“.

Маги Петрович и Виктор Самсонов се запознават, когато тя се връща от едно турне в Англия, а той – от ЮАР. Маги харесва изпълнението му, а Виктор е впечатлен от нейния талант и така сформират банда.  

 

Автор:
Никола Бенин
Публикация:
20.04.2017 г. 07:47
Етикети:
китаравиолончелоРусемузикаконцерт
Виктор Самсонов
Маги Петрович
Посетено:
1015
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/25510-muzikalna-vecher-s-magi-petrovich-i-viktor-samsonov-v-ruse