Музика

Наско от Б.Т.Р. в рок операта „Исус Христос Суперзвезда”

Проектът на Опера Пловдив „Исус Христос Суперзвезда“ тръгва на Великденско турне

Наско от Б.Т.Р. в рок операта „Исус Христос Суперзвезда”


◊ СЪБИТИЕТО

Великденското турне на р
ок операта „Исус Христос Суперзвезда” ще стартира от Хасково на 10 април, следват Димитровград – 11 април, Карлово – 18 април и Казанлък – 24 април.

Наско от Б.Т.Р. влиза в ролята на Пилат Понтийски - римски прокуратор, осъдил на смърт Христос, след което символично измил ръцете си, за да снеме вината, една от най-противоречивите и в същото време загадъчни фигури в човешката история, отговорен за безчислените жестокости и убийства, извършени без съд.

Рок операта „Исус Христос Суперзвезда” е проект на Опера Пловдив. Хитовата творба, музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс, която не слиза от сцените вече 40 години, първоначално е замислена от авторите като концептуален рок албум. Действието на неговата рок опера следва приблизително каноничното евангелие за последните седмици от живота на Исус, като започва с пристигането на Исус и неговите последователи в Йерусалим и завършва с разпъването му на кръст.

За да е най-близко до музикалния оригинал и за да се избегнат противоречиви интерпретации,  музикалното произведение ще бъде представено концертно, с участието на оркестър, хор и балет на Опера Пловдив.

 
Автор:
Организаторите
Публикация:
09.04.2017 г. 12:07
Посетено:
1485
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/25454-nasko-ot-b-t-r-v-rok-operata-isus-hristos-superzvezda