Музика

„Ангел Заберски квартет“ с More Than Jazz в Първо студио на БНР

Концерт на 30 март 2017 г. от 19.30 часа

„Ангел Заберски квартет“ с More Than Jazz в Първо студио на БНР


◊ ПОКАНА

"Ангел Заберски квартет" ще представи вълнуваща програма от авторски композиции под надслов More Than Jazz на 30 март 2017 г. от 19.30 часа в Първо студио на БНР.

„Ангел Заберски квартет" е съставен от изявените български джаз изпълнители, обединени от страстта към музикалната импровизация. Соловите партии са поверени на невероятния майстор на тромпета – Мишо Йосифов. На ударните инструменти е Стоян Янкулов-Стунджи - изключителен инструменталист, със завидна и разнообразна творческа биография. Борис Таслев е басистът от поколението млади български музиканти, които със сигурност ще оставят трайна следа на джаз сцените. Ангел Заберски-син е композитор, пианист, аранжор и диригент. Всички те са добре познати на аудиторията в България както заедно, така и със своите индивидуални изяви в различни проекти, обхващайки цялата палитра на джаз музиката.

В програмата квартетът ще представи авторски пиеси на Заберски, сред които са „Спомени от Странджа" и „Сладка чубрица", вдъхновени от българския фолклор. С присъщия си професионализъм пианистът умело съчетава самобитните български ритми и мелодии със свободата на джаз импровизациите. Програмата се допълва още от заглавията като You have to tell me, „Хип-хоп реге", както и пиесата на Мишо Йосифов Balkan voyage. Добавени са също композиции с елементи на суинг, фънк и латино, представени в перфектното партньорство на четиримата музиканти. 

Формацията е имала до момента редица успешни изяви у нас и в чужбина. Едно от най-запомнящите се участия на „Ангел Заберски квартет" е на фестивала „Европейски дни на културата" във Франкфурт (Германия) през 2014 г., когато изпълненията им вдигат на крака публиката в култовия клуб Jazzkeller.


Автор:
БНР
Публикация:
27.03.2017 г. 18:35
Етикети:
Посетено:
722
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/25362-angel-zaberski-kvartet-s-more-than-jazz-v-parvo-studio-na-bnr