Музика

Пролетни ветрове в Софийската филхармония от 5 до 12 март!

Пролетни ветрове в Софийската филхармония  от 5 до 12 март!


◊ СОФИЙСКАТА ФИЛХАРМОНИЯ ОТ 5 ДО 12 МАРТ 

След грандиозния празник „Обичам българската музика“ на 3 март, Софийската филхармония продължава своята разнолика като мартенското време програма с разнообразни по дух концерти.

На 5 март от 19 в зала „България“ – забележителният бароков познавач Патрик Ертън, когото помним от великолепните концерти в парк Врана и на сцената на Софийската филхармония, ще  ни разкрие невероятната музика на Телеман – един от най-интересните и интригуващи  композитори на бароковата епоха, известен със способността си „да изобретява и да удивлява“. Творчеството му е огромно като обем, понякога шокиращо с избора на теми и често съединява несъединимото. Помощници на диригента в задачата да ни удиви и заплени, ще бъдат виртуозният бароков флейтист Алекси Косенко и  дългогодишния оркестрант и  солист на Софийската филхармония, Кремена Ачева.

Концерта си под надслов „Тя, вечната“ на 7 март вокален състав „Импресия“ посвещава на вечната жена  и нейния ден – 8 март. В програмата – вдъхновени от жената творби от Хендел, Пърсел, Албинони, Брамс, Рахманинов и др.

На 9 март най-престижният и атрактивен инструментален български камерен състав – София квартет – ще представи една изключително впечатляваща програма от творби на Бах, Моцарт и   Бетовен.

На 11 март  Оперетният концерт на Силвана Пръвчева, Феодор Катранов и Стефан Врачев ще ни отведе в искрящия като вино свят на Щраус, Калман, Лехар и др.

На 12 март в изпълнение на неподражаемия Светлин Русев и под диригентството на обявения от пресата за „поразителен диригентски талант“ Лио Куокман ще прозвучи един от най-красивите цигулкови концерти, писани някога – Концерт № 1 на Прокофиев. Ще чуем и по младежки яркото и изпълнено с духа на спомените от Прага Дивертименто на Константин Илиев, както и Симфония № 2 на Скрябин - една изпреварила своето време творба.

Пролетни ветрове в Софийската филхармония!

Билети на касата в залата и в мрежата на Ивентим.

Автор:
Софийска филхармония
Публикация:
02.03.2017 г. 11:34
Посетено:
1223
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/25200-proletni-vetrove-v-sofiyskata-filharmoniya-ot-5-do-12-mart