Музика

Тънък барутен дим и топовни гърмежи в зала "България" на 29.01.

Концерт с вдъхновени от военната тематика произведения на Жанекен, Бибер, Галус, Хайдн, Моцарт и Бах

Тънък барутен дим и топовни гърмежи в зала "България" на 29.01.


◊ ПОКАНА

Дори войната ражда музика. На 29 януари от 19 часа Софийската филхармония ви кани на един привлекателен и по-различен концерт.

В зала „България“ ще се носи музикалния образ на барутен дим и далечен тътен на топовни гърмежи… Битка във формата на концерт или концерт във формата на битка. Под елегантното командване на Патрик Ертън Софийска филхармония ще представи ренесансови, барокови и класически музикални описания на сражения и победи, които ще бъдат съпътствани от обаятелни предисловия въвеждащи публиката в духа на програмата.

Вдъхновени от военната тематика прочути произведения на Жанекен, Бибер, Галус, Хайдн, Моцарт и Бах ще звучат в изпълнение на музикантите от филхармоничните оркестър и хор. 

Диригентът Патрик Ертън е еднакво отдаден и на диригентската си кариера, и на тази на чембалист и органист. Учи в редица престижни академии, между които и Виенската, и в Холандия, където изучава изкуството на клавесина и камерна музика. В момента Патрик Ертън преподава камерна музика и импровизация в Кралската консерватория в Хага. Имал е майсторски класове в Московската консерватория, в Сеул, в Рига и в Академията Моцартеум в Залцбург. Създател и ръководител на ансамбъла Les Inventions, с който представят неизпълнявани досега творби от ХVІІІ век. Патрик Ертън е известен и с афинитета си към беседите с публиката преди концертите и се слави като харизматичен лектор.

Програмата е с участието на Национален филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ с диригент Драгомир Йосифов.


Билети на касата в залата, в мрежата на Ивентим и в бензиностанции OMV.

Автор:
Софийска филхармония
Публикация:
25.01.2017 г. 14:20
Посетено:
930
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/24997-tanak-baruten-dim-i-topovni-garmezhi-v-zala-balgariya-na-29-01