Музика

"Музика под небето на Париж" с Ginger Groove в Студио 5

Концерт на франкофоните не българската музикална сцена - 29 декември, 22 часа

"Музика под небето на Париж" с Ginger Groove в Студио 5


◊ ПОКАНА

Каним ви на романтична музикална разходка из парижките улици! В духа на френската традиция ще прозвучат някои от най-обичаните песни - C'est Magnifique, C'est Si Bon, La Mer…

Концертът "Музика под небето на Париж", с песни от френската столица от 30-те години на XX век до днес, ще се състои в клуб „Студио 5” на 29 декември, от 22 часа. Красивата приказка ще Ви разкажат музикантите от Ginger Groove - Боряна Йорданова (вокал), Борислав Илиев (китара), Стоил Иванов (ударни) и Влади Михайлов (контрабас).

Поредицата концерти „Музика под небето на Париж” е посветена на музиката, съпътствала живота във френската столица от 30-те години на XX век до днес. Музикантите от Ginger Groove получават вдъхновение за нея след включването в репертоара им на няколко шансона, които са посрещнати с огромен интерес от публиката. Първият концерт е през 2013 година и за кратко време "Музика под небето на Париж" набира все повече почитатели, а музикантите си спечелват прозвището "франкофоните на българската музикална сцена". Групата има зад гърба си редица участия в музикални фестивали, концерти и редовно се изявява на софийската клубна сцена. За себе си тримата музиканти казват, че са пристрастени към джаза, вдъхновени от боса новата и изкушени от възможността да придават различно джази звучене на музиката. Така пикантната комбинация от суинг, акустичен поп и модерна боса нова се превръща в запазена марка на Ginger Groove.

Ако сте почитатели на френската култура – не пропускайте да направите резервация за този франкофонски концерт на телефон 0887 934 335 (след 14 ч.) – местата са ограничени!! Харесайте и страницата на групата тук (https://www.facebook.com/GingerGroove), за да научите повече за тях! Ако желаете винаги да знаете какво се случва на сцената на Studio 5 следете програмата на клуба на www.clubstudio5.com или станете наши приятели във Facebook: Studio 5* music club, защото музиката и изкуството имат значение.


Studio 5
29 декември
22 часа
10 лв.



Автор:
Влади Михайлов
Публикация:
17.12.2016 г. 11:45
Посетено:
1143
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/24851-muzika-pod-nebeto-na-parizh-s-ginger-groove-v-studio-5