Музика

Предстоящо в Софийската филхармония

От 17 до 22 декември 2016

Предстоящо в Софийската филхармония


◊ ПРОГРАМА

В Софийската филхармония през следващите дни:

На 17 декември от 11 ч. в Камерна зала „България“ - Концерт за деца „Кукли и песни“ на вокален състав „Импресия“ с песни от Хендел, Росини, Шуберт и Регер, построен като коледна приказка.

На 18 декември от 17 ч. в зала „България“ - Коледен органов концерт на Велин Илиев с участието на Божидар Братоев, цигулка и програма от творби на Бах, Пеетерс и Волошинов. Редом с гениалните органови творби, ще чуем рядко изпълнявани у нас композиции, отличаващи се с мелодичност и наситена емоционалност. Незабравими мигове на красота, величие и тихо смирение.

На 20 декември от 19 ч. в зала „България“ - „Дивите корени“, съвместен концерт на Софийската филхармония и БНР под диригентството на Димитър Христов и с участието на Теодосий Спасов, Гергана Попова, сопран, Маргарита Калчева контрабас, Оркестъра за народна музика на БНР, Национален филхармоничен хор „Светослав Обретенов” с диригент Славил Димитров и със специалното участие на Женски хор „Космически гласове” с диригент Ваня Монева

На 21 декември от 19 ч. в камерна зала „България“ София квартет и Кремена Ачева – флейта, ще очароват публиката с програма от камерни творби на Бах, Моцарт и Бетовен. Най-красивото от виенската класика в изпълнение на забележителните музиканти от София квартет.

На 22 декември от 19 ч в зала „България“ - Коледни кончерти гросси. Концерт с диригент и солист Зефира Вълова и програма от Корели, Вивалди, Торели и др. Някои от представяните концерти описват духовната атмосфера на празника, други като че ли са съсредоточени повече върху празничните суета и оживление; някъде музиката се издига до смирение и благоговение, другаде остава в рамките на доброто разположение и умилението. А като знак за сезона на празника тук е включен и концертът L'InvernoЗима от цикъла Годишните времена на Вивалди.

___________

Концертът на Софийската филхармония 15.01.2017 ще се проведе в Гoляма зала "България"

Софийската филхармония има удоволствието да съобщи, че поради големия слушателски интерес специалният концерт на Светлин Русев – цигулка и Йоръм Сон – пиано на 15.01.2017 с програма от сонати на Бетовен ще се проведе в зала „България“, а не в Камерна зала, както беше предвидено.

Повече информация можете да получите в сайта на Филхармонията http://sofiaphilharmonie.bg, раздел „Акценти“


 * * *

Билети на касата в залата и в мрежата на Ивентим



Автор:
Софийска филхармония
Публикация:
12.12.2016 г. 16:54
Посетено:
895
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/24805-predstoyashto-v-sofiyskata-filharmoniya