Музика

Alarma Punk Jazz: Премиера на дебютния албум на ню джаз квартета “Nocktern“

Концерт на 2 декември от 20:00 ч. в Първо студио на Българското национално радио

 Alarma Punk Jazz: Премиера на дебютния албум на ню джаз квартета “Nocktern“
“Nocktern“. Фото: Любомир Игнатов


◊ СЪБИТИЕТО

“Nocktern“ – малката нощна музика, която броди из столицата ни от четири месеца, беше открита от Alarma Punk Jazz и поканена да участва във финалния концерт на радиофестивала за 2016 г.

На 2 декември квартетът ще представи неконвенционалните композиции на Стоимен Стоянов (Them Frequencies) в пресичащи се сфери като нео класика, ню джаз, даунтемпо и трип-хоп. Те ще оживеят в Първо студио на БНР благодарение на SpartArt с абстрактно-експресивни сюжети, създадени от течности, пигменти, субстанции и различни материали, и експериментална живопис под камера. Визуализациите на сцената на Спартак Йорданов - почетен герой от първите издания на „Аларма Пънк Джаз“. В състава на  квартета “Nocktern“ са Лоран Пеш (La Mine De Rien) – контрабас, Шарл Гиро (Hurdy-Gurdy) – цигулка, Иван Андреев (Auditory Ossicles) – барабани, Стоимен Стоянов – пиано. Към тях за концерта ще се присъединят Ангел Симитчиев (Mytrip) и Иво Чалъков (Apemen), които ще чуете и в премиерните CD и касета на групата, както и Иван Шопов( Balknsky, Cooh).

Специални гости на Alarma Punk Jazz на 2 декември в  Първо студио на БНР ще бъдат също Mytrip, Saturated Pixels & SpartArt.

Mytrip е проект на Ангел Симитчиев – електро‐акустичен композитор и саунд арт лектор в програмата “Дигитални изкуства” на Националната художествена академия, създаден на границата между атмосферен aмбиънт и масивите от звук в агресивната инструментална музика. В началото на ноември излезе първият дългосвирещ албум на Mytrip от 2011 г. насам - “Filament“, който ще се разпространява дигитално и на плоча от Amek.

Мулти-инструменталното дуо Saturated Pixels (Ангел Додов / Любомир Брашненков) е сътворило в дебютното си издание „Photons“ един нов свят, движен от припокриващи се минималистични мелодии, еклектични барабани, плаващи синтетични падове, китарни и басови структури, добавящи вибрация на цялостния електронен звук. В представянето им ще чуете елементи от широк спектър жанрове - ambient, experimental, wave, post-punk и психеделична музика, смесени в  жива и органична смес.


Заповядайте на 2 декември от 20:00 ч. на финалния концерт на Alarma Punk Jazz на програма „Христо Ботев“ за 2016 г. в Първо студио на БНР .

 

Билети в системата и на касите на Eventim и в „Дюкян Меломан“:


Автор:
БНР
Публикация:
01.12.2016 г. 17:08
Посетено:
820
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/24732-alarma-punk-jazz-premiera-na-debyutniya-album-na-nyu-dzhaz-kvarteta-nocktern