Музика

Клавирен рецитал на Сънг-Джин Чо - носител на първа награда в конкурса “Фридерик Шопен”

23 ноември 2016 г., 19:30 часа, Зала "България"

Клавирен рецитал на Сънг-Джин Чо - носител на първа награда в конкурса “Фридерик Шопен”

    

◊ ПОКАНА

Каним ви за концерт, който ще се превърне в събитието на годината за класическата музика. На 23 ноември 2016 година, в зала "България" ще имаме изключителния шанс да се докоснем до един от най-скъпоплатените в момента световни музиканти, Сънг-Джин Чо, на когото през този сезон предстоят рецитали и в Карнеги Хол, Конертгебау в Амстердам, Сан Франциско, Herkulessaal в Мюхнен, KKL в Люцерн и на други престижни европейски и световни сцени.

Сънг-Джин Чо привлича вниманието на света през октомври 2015, когато печели Първа награда на Международния конкурс за пианисти „Фредерик Шопен” във Варшава. Четири години преди това той печели трета награда в конкурса Чайковски, когато е само 16-годишен. С огромния си талант и природна музикалност, Сънг-Джин Чо прави шеметна кариера от световна класа и е считан за един от най-виртуозните артисти на своето поколение.

Специално подбрания за рецитала в зала България репертоар включва шедьоври на клавирното творчество на Шопен, Шуберт и Берг и със сигурност ще задоволи най-изтънчените вкусове на ценителите на класическата музика.

Концертът е част от фестивала Пиано Екстраваганца, част от Културния календар на Столична община за 2016 г.

Съветваме желаещите да побързат, тъй като билетите вече са на изчерпване.

Концертът ще се състои на 23 ноември 2016 в зала “България” от 19.30 часа.

Билети за концерта можете да закупите от касата на “КАНТУС ФИРМУС” в зала България
Посетете и Фейсбук страницата на събитието - ТУК.


Автор:
Радосвета Капсъзова
Публикация:
22.11.2016 г. 12:19
Етикети:
Пиано ЕкстраваганцаПиано
Сънг-Джин Чо
Класически концерт
Посетено:
1307
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/24646-klaviren-retsital-na-sang-dzhin-cho-nositel-na-parva-nagrada-v-konkursa-friderik-shopen