Музика

"Опера Буфа" в Софийска филхармония

Арии и ансамбли от комични опери на Верди, Пучини, Росини и Доницети ще звучат в зала „България“ на 10 ноември

"Опера Буфа" в Софийска филхармония


◊ СЪБИТИЕТО

"Опера Буфа" в Софийска филхармония

На 10 ноември, четвъртък, от 19:00 часа в зала „България“ ще се насладим на арии и ансамбли от комични опери на Верди, Пучини, Росини и Доницети под диригентството на Адриен Перюшон и със солисти Кирил Манолов – баритон, Валентина Куцарова - мецосопран, Мьонгджу Лий - сопран, и Михаил Михайлов - тенор.

Опера буфа е непослушното дете на операта, което лудува, надсмива се, превръща трагичната любов в серия от комични недоразумения, надутите персонажи си получават заслуженото от духовити и находчиви слуги, а всяка ария, дует и ансамбъл са виртуозни и изпълнени с живот.

Концертът ще се звучи под палката на Адриен Перюшон - новата звезда на диригентския подиум. Първият тимпанист на Оркестъра на Френското радио повтаря пътя на Саймън Ратъл, започвайки кариерата си като перкусионист, а днес е един от най-прочутите диригенти на своето време. В момента Перюшон е асистент на друг голям световен диригент - Густаво Дудамел.

На сцената ще чуем един от най-успешните български певци в чужбина - Кирил Манолов. Неговото мощно сценично присъствие и неповторим глас обикалят световните опери и го превръщат в любимия „Фалстаф“ на Рикардо Мути. Със запомнящо се вокално майсторство на сцената ще се прояви и солистката Мюнгджу Лий, която освен в поредицата от емблематични главни роли в световните оперни театри, се изявява блестящо и на концертния подиум като солист в Симфония № 9 на Бетовен и Симфонии № 2, 4 и 8 на Малер.

По време на концерта ще имаме удоволствието да слушаме и носителката на Гран При и първа награда от вокалния конкурс „Rocca delle macie” в Сиена - Валентина Куцарова. Михаил Михайлов, известен със своя белкантов репертоар на софийската публика, също ще се изяви на сцената на „Опера Буфа“.

Не е известно дали „смях победен има тоз, що се смее последен“, но е сигурно, че най-добре, най-радостно и най-дълго ще се смеят тези, които не пропуснат най-доброто от италианската опера буфа на 10 ноември в зала „България“.

Билети на касата в зала „България“ и в мрежата на Еventim.bg.


Автор: Софийска филхармония
07.11.2016 г. 16:49
Посетено: 644
Етикети: опера буфа, концерт, Софийска филхармония, Адриен Перюшон, арии
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/24537-opera-bufa-v-sofiyska-filharmoniya