Музика

Новата концертна програма на Марина Господинова смесва джаз и бийтбокс

JAZZ 'n' GROOVE TALES за първи път пред публика на "Камерна сцена Пловдив"

Новата концертна програма на Марина Господинова смесва  джаз и бийтбокс


◊ ПРЕМИЕРНО

Изненадващ микс от класически джаз и бийтбокс предлага проектът JAZZ 'n' GROOVE TALES на Марина Господинова, който ще звучи за първи път пред публика на 19 октомври от 19.00 часа в залата на Радио Пловдив.

Концертът е част от програмата на седмия сезон на „Камерна сцена Пловдив“.


◊ МАРИНА ГОСПОДИНОВА И...

Позната с оригиналните си и изразителни интерпретации, в новия си проект Марина Господинова поднася задълбочен и сериозен прочит както на класически джазови пиеси и боса нова, така и на композиции от съвременни автори. За да очертае най-новите тенденции в развитието на вокалния джаз, в част от темите певицата смело включва и бийтбокс. Този новаторски подход и елегантното й вокално присъствие надграждат музикалния материал до по-високо ниво, в което звук и ритъм придобиват изненадваща и неповторима идентичност.

За новия си проект Господинова е поканила маестро Живко Петров, Димитър Карамфилов и SkilleR. „Всеки от тях има ярък индивидуален почерк и това ни позволява смело да интерпретираме както класически теми, така и съвременни композиции. Благодарна съм им, че споделяме общото вдъхновение и стремежа да свирим модерен джаз“ - казва певицата.


◊ ... МУЗИКАНТИТЕ

Марина Господинова е сред водещите джазови вокалисти у нас и преподавател в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. Пианист, композитор, продуцент и аранжор, Живко Петров е един от най-влиятелните съвременни български музиканти. Премиерата на соловия му албум „After 4“ в миналия сезон на „Камерна сцена Пловдив“ премина при изключителен зрителски интерес. Контрабасистът Димитър Карамфилов е основна фигура на родната музикална сцена, преподавател в НМА. Наричан „бързата уста на Изтока“, SkilleR е световен шампион по бийтбокс и носител на множество национални и международни награди за музикален пърформанс.


◊ СЕДМИ СЕЗОН НА "КАМЕРНА СЦЕНА ПЛОВДИВ"

Представянето на JAZZ 'n' GROOVE TALES е поредната премиера на „Камерна сцена Пловдив“. Традиционен домакин на концертите е Първо студио на Радиото. Проектът се съфинансира от Община Пловдив.


Автор:
Гергана Семерджиева
Публикация:
17.10.2016 г. 13:23
Посетено:
1062
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/24380-novata-kontsertna-programa-na-marina-gospodinova-smesva-dzhaz-i-biytboks