Музика

Най-после Милчо Левиев на Античния!

След 4 опита за концерт на древната сцена легендата на Пловдив се готви за пети – на 30 септември

Най-после Милчо Левиев на Античния!


◊ СЪБИТИЕТО

След 4 опита за концерт на Античния театър Милчо Левиев се готви за пети – на 30 септември. Легендата на Пловдив ще е централна фигура в мащабния концерт-спектакъл „Балканска връзка“. Събитието е с вход свободен за публиката.

Милчо Левиев – едно от знаковите имена на Пловдив – досега никога не е свирил на Античния театър! Винаги се случваше така, че концертите му се местеха на закрито заради лошото време – обясняват организаторите. – Приканваме многобройните му почитатели да отправят и по една молитва за хубаво време! – с усмивка допълват те.


◊ БАЛКАНСКА ВРЪЗКА

Концертът-спектакъл „Балканска връзка“ е съвместна продукция на Sychrono Conservatoire of Thessaloniki и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив.

На сцената ще видим смесен симфоничен оркестър от над 30 музиканти, група от 25 ударни инструмента, хор и джаз група. Всички участници в тези формации са възпитаници на Солунската консерватория, Академията и Музикалното училище в Пловдив. Към тях ще се присъедини и фолклорният танцов ансамбъл на АМТИИ.

Музика на Пиацола, Джон Ленън, Бизе, Бах и Верди, световноизвестното гръцко сиртаки в „балканска връзка” с неравноделния темперамент на българския фолклор – цялата тази палитра от звуци и настроения публиката ще съпреживее чрез неповторимите интерпретации и аранжименти на Маестрото. Нещо повече: за концерта се очакват над 250 организирани гръцки туристи, някои от които за първи път посещават Пловдив.


◊ СДРУЖЕНИЕ ЗА КУЛТУРА И ОБРАЗОВАНИЕ "МИЛЧО ЛЕВИЕВ"

С тази първа инициатива организаторите от Сдружението за култура и образование, чийто патрон е Милчо Левиев, се надяват да поставят силно и вдъхновено начало на редица творчески изяви и образователен обмен между Солун и Пловдив, между Гърция и България. Вярваме, че Европейска столица на културата не означава само домакинство за Пловдив, а е нещо много повече – това е възможност да преосмислим отношенията и творческите взаимодействия с други държави, да преоткрием позабравени културни влияния и да покажем най-доброто от българската култура на чужди сцени.

Съвместно със Sychrono Conservatoire of  Thessaloniki домакините от АМТИИ - Пловдив поставят началото на различни инициативи в областта на образованието с цел утвърждаване и обогатяване на доказано работещи и създаване на нови учебни планове, програми и платформи, както и тяхното популяризиране извън и в страната.


◊ ПРИ ЛОШО ВРЕМЕ - В ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР

Концертът-спектакъл „Балканска връзка“ започва в 20.00 часа, 30 септември, на Античния театър в Пловдив. Вход свободен. При лошо време събитието ще се проведе в Драматичния театър.



Автор:
Гергана Семерджиева
Публикация:
19.09.2016 г. 13:25
Етикети:
Посетено:
1570
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/24217-nay-posle-milcho-leviev-na-antichniya