Музика

Върджил Донати идва в София с откровението "In This Life"

Концерт на 18 септември от 21:00 ч. в Sofia Live Club

Върджил Донати идва в София с откровението "In This Life"


◊ СЪБИТИЕТО

Първият истински откровен и музикантски албум - така Върджил Донати нарича "In This Life", ще чуем и в София.

Албумът In This Life е продуциран, написан и аранжиран от самия Донати. Той се утвърди като един от водещите барабанисти през последните десет години, а в новия му проект на повърхността излизат и уменията му за композиране и оркестрация. Без да търси одобрение или гаранция за определен стил, неговото творчество поддържа интроспективен, независим дух, който е отвъд традиционните жанрови граници и е винаги нащрек за нови възможности. 10-те песни от "In This Life" утвърждават тези принципи, а в записа му са взели участие някои от най-ярките млади музиканти от различни краища на света. Част от тях участват и в турнето - Брагиня-младши на бас китара и Андре Ниери на китара

Като инструменталист, Донати бе наскоро на турне и записва с Алън Холдсуърт. Благоговението на Донати към музиката на Алън се усеща и в новия албум, в който са включени някои от класиките на Холдсуърт, включително Looking Glass, Material Real и Water On The Brain. Шоуто не би било пълно без отдаване на почит и към Planet X за довършване на плейлистата.

Албумът на легендарния виртуоз на барабаните ще бъде представен у нас в рамките на турнето „Бразилска връзка”, наречено така заради Андре Ниери и Брагиня, които допълват Върджил Донати Бенд. Освен България тази есен то ще мине и през Германия, Финландия, Холандия и Италия.

Бендът идва в София по покана на Фондация Дикси Джаз Фест, а Донати и компания ще пристигнат директно от Дрезден Дръм Фест.

Дръм шоуто ще е в Sofia Live Club на 18 септември от 21:00 ч.

Билетите на цена от 35 лв. са в продажба онлайн и на касите в мрежата на Eventim, а в деня на концерта билети ще се продават на касата на Sofia Live Club на цена от 40 лв.

Концертът е част от предфестивалната програма на десетия юбилеен Дикси Джаз Фест, Велико Търново 2017.

 


Автор:
Фондация Дикси Джаз Фест
Публикация:
17.09.2016 г. 12:35
Посетено:
1180
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/24213-vardzhil-donati-idva-v-sofiya-s-otkrovenieto-in-this-life