Музика

LaText Acoustic на "квАРТал фестивал"

Литературната рок група LaText започва новия сезон с първи акустичен концерт на първия „квАРТал фестивал”

LaText Acoustic на "квАРТал фестивал"


◊ СЪБИТИЕТО

LaText Acoustic на "квАРТал фестивал"

На 18 септември (неделя) от 20:30 ч. пред Дома на киното ще чуете нови парчета на LaText, както и познатите "Любовна херостратегия", "Париж", "Само" и Shoot Me Again в различни от досегашните аранжименти, изсвирени акустично и интимно. Достъпът до събитието е свободен.


◊ ЗА ГРУПАТА

LaText са Петър Чухов (поезия, вокал, китара), Елена Пенева (вокал, клавир, текст), Иван С. Вълев (бас, вокал) и Гриша Маникатов (барабани, кахон).

Музиката на групата съчетава деликатността на поезията и суровата енергия на рока в песни, извън стандартната структура, от припев, куплет и соло. Жанровите влияния, които оригиналният им звук вплита, са алтернативен рок, блус, ню уейв, ска, реге, суинг, джаз и етно. В последните години групата се наложи като едно от най-интересните явления на българската алтернативна сцена.


◊ ЗА ФЕСТИВАЛА

квАРТал фестивал“ е фестивал за култура и лайфстайл и първото му издание ще се проведе от 16 до 18 септември 2016 в района на стария еврейски квартал, разположен в периметъра между бул. „Дондуков”, бул. „В. Левски”, бул. „Сливница” и бул. „Мария Луиза”.

Фестивалът се организира като част от инициатива, чиято цел е обособяването на културен квартал на София, по примера на редица важни европейски градове като Краков, Прага, Будапеща, Рим и много други. София е една от малкото столици в Европа, в които такъв подобен център все още няма, а нуждата от създаването му е повече от необходимост в контекста на културното, социално и икономическо развитие на града.Автор: Илиана Илиева
17.09.2016 г. 08:44
Посетено: 842
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/24208-latext-acoustic-na-kvartal-festival