Музика

Световни звезди на седмата „Камерна сцена Пловдив“

Тромбонистът Конрад Хъруиг, кларинетистът Илиян Илиев и още много топ музиканти очакват меломаните през новия сезон

Световни звезди на седмата „Камерна сцена Пловдив“


◊ ОТ ПЪРВА ВЕЛИЧИНА

Световната звезда Конрад Хъруиг ще открие седмия сезон на „Камерна сцена Пловдив“. Събитието е на 29 септември от 19 часа в Първо студио на Радиото. По-рано същия ден топмузикантът ще изнесе открит урок в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.

Дългогодишен тромбонист във формации на Джо Хендерсън, Хорас Силвър, Том Харел, Джо Ловано, предпочитан партньор на Майлс Дейвис, Еди Палмиери и Пакито Де Ривера, мистър Хъруиг, който е и дългогодишен преподавател, гостува в Пловдив специално за среща с пловдивската публика и студенти по музика.


◊ ПРЕДСТОЯЩОТО ИЗДАНИЕ

„Щастлив съм, че и в предстоящото издание „Камерна сцена Пловдив“ може да предложи световни имена и стойностни продукти“ - не скри задоволството си организаторът на проекта Петър Салчев. И допълни: „За екипа ни най-важното през тези години винаги е било да предлагаме сериозни събития с истинска артистична стойност, успяваме благодарение и на партньорите си от Радио Пловдив и Общината“.


◊ И ОЩЕ...

В края на есента пловдивската публика ще има рядката възможност да чуе и изпълненията на един от петте най-добри кларинетисти в света – Илиян Илиев, пловдивчанин, който покори сцените в САЩ. Илиян е изключително активен и като преподавател, а в родината си е основател на ежегодна Кларинетна академия.


◊ СЕДЕМ СЕЗОНА БЕЗ КОМПРОМИСИ

Вече седем сезона „Камерна сцена Пловдив“ е едно от знаковите събития за града. Сред артистите, изявили се на сцената, са световноизвестни имена като Милчо Левиев, Марио Станчев, Мичо Димитров, Антон Сяров, Стив Синко, Иво Върбанов, Ласло Феньо, Фиамета Тарли. Национални премиери на свои албуми направиха Ангел Заберски, Христо Йоцов, Живко Петров, Венцислав Благоев. Свои продукции представиха Мая Новоселска, художниците Дончо Дончев и Мичо Димитров, който съчета концерт, изложба и тържество по повод 50-годишнината си с участието на музиканти от Пловдивската филхармония. „Камерна сцена Пловдив“ предостави възможност за изява и на формации, експериментиращи в полето на импровизационната музика или съчетаващи българския фолклор с модерните музикални жанрове и тенденции.


По традиция концертите на „Камерна сцена Пловдив“ се провеждат в Първо студио на Радио Пловдив. Проектът се съфинансира от Община Пловдив.





Автор:
Гергана Семерджиева
Публикация:
07.09.2016 г. 17:18
Посетено:
1520
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/24144-svetovni-zvezdi-na-sedmata-kamerna-stsena-plovdiv