Музика

Класиката среща АББА на Античния театър в Пловдив

Концерт на 16 юли от 21 часа, част от програмата на фестивала Opera Open 2016

Класиката среща АББА на Античния театър в Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО 

Хитовете на АББА ще звучат Античния театър в Пловдив на 16 юли (събота) от 21 часа като част от “Light” програмата на фестивала OPERA OPEN 2016. Солистките Надин Хюн и Анете Хесел се превъплъщават в Агнета и Фрида, а невероятната им прилика с великите идоли, както визуална, така и акустична, е причината програмата им да взривява публиката в Германия и редица европейски страни.

В „Класиката среща АББА” най-известните песни на популярната шведска група, завладели сърцата на три поколения, ще прозвучат в акомпанимент на комбо група и Русенска филхармония под диригентството на Найден Тодоров.

Както диригентът на събитието Маестро Найден Тодоров споделя: "Забелязал съм, че най-големите световни рок групи са се стремяли винаги към симфоничната музика. Можем да започнем с "Дийп Пърпъл" и Джон Лорд, който пише концерт за симфоничен оркестър и рок група.

Фреди Меркюри от "Куин" изпитва неистова любов към операта, което води до съвместната му работа с Монсерат Кабайе. Така се ражда песента "Барселона”. Веднага идва ред и на групата АББА с тяхната симфонична творба "Интермецо”, написана през 1974 година, която публиката ще чуе, като част от програмата на концерта.“

На 16 юли на Античния театър ще прозвучат най-популярните и любими на публиката вечни хитове на легендарната група в уникални версии, съчетаващи характерното им хитово звучене с богатството на звука, създаван от симфоничния оркестър.


Билети се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината, на касата в Мол Пловдив и в мрежата на eventim.bg


Автор:
Държавна опера Пловдив
Публикация:
07.07.2016 г. 14:49
Посетено:
2024
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/23925-klasikata-sreshta-abba-na-antichniya-teatar-v-plovdiv