Музика

Бразилско лято с Мира Кацарова и Desafinado LIVE

Концерти в Созопол, Бургас, Варна, Пловдив, София

Бразилско лято с Мира Кацарова и Desafinado LIVE


◊ DESAFINADO LIVE

След успешните премиери на новия албум „My Cinema“, Мира Кацарова и музикантите, с които тя споделя сцената, вече са на лятна вълна и се завръщат към бразилската музика с проекта Desafinado LIVE.

Концертната програма ще срещне публиката с бразилския джаз и боса нова на избрани открити сцени. Музиката на Антонио Карлос Жобим, Жоржи Бен,  Жоао Жилберто, Карлиньош Браун, Джаван и Иван Линс ще озвучи Бургас, Созопол, Варна и Пловдив. Турнето на Desafinado LIVE е следващата седмица между 13 и 16 юли.

Всички композиции, които Мира Кацарова е избрала за Desafinado LIVE, са знакови и любими боса нова песни. За концертната програма, посветена на бразилската музика, те са аранжирани и интерпретирани по нов начин.

На откритите сцени по време на турнето заедно с Мира ще бъдат Христо Йоцов (барабани), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Мирослав Турийски (пиано). Пианистът е автор на по-голямата част от аранжиментите в програмата. В концертите ще вземат участие и гост-музикантите Николай Карагеоргиев (китари) и Младен Димитров (перкусии и програминг).

Към песните има видеа, които допълват посланието, атмосферата и емоциите, закодирани във всяка от подбраните композиции. Цветовете, улиците и хората от Бразилия са естественото продължение на историите, разказани чрез музиката в Desafinado LIVE.

Летните концерти от проекта започват от Созопол на 13 юли. Събитието там ще бъде в уютния двор на клуб „Мишел“. На следващия ден, 14 юли, Desafinado LIVE гостува в Бургас, където концертът се осъществява в партньорство с Общината и ще се проведе на Открита сцена „Охлюва“. В петък, 15 юли, боса нова ще звучи на Централния плаж във Варна. Там Мира Кацарова ще представи музиката на Бразилия в клуб „Ментол“. Последната юлска дата, запазена за композициите на Жобим, Жилберто и Джаван, е 16 юли. Тогава е концертът в Пловдив. Той ще се случи в най-пулсиращата част на града, пълна с цвят и живот като самата Бразилия – Капана. На открита сцена, построена между прекрасните малки улички на Капана, Desafinado LIVE ще звучи за всички пловдивчани и гости. Входът за този концерт също е свободен, а началният час на събитията от турнето е 21:00. Само концертът във Варна започва от 22:00 часа.

Ето какво споделя за проекта самата Мира Кацарова: „Бразилската музика е в центъра на моите интереси от години и винаги съм искала да изпея някои от тези песни. Събрах някои известни и не толкова известни бразилски теми на класически и по-модерни бразилски композитори. Програмата е основно акустична, но има и няколко песни, които са поднесени в модерна стилистика с комбинация от акустични изразни средства и електронно генерирани звуци и бийтове”.

След всеки от концертите от лятното турне на Desafinado LIVE публиката ще може да продължи музикалното удоволствие с още красива музика, този път на диск, в новия албум на Мира Кацарова – „My Cinema“. Издател на диска, събрал едни от най-вдъхновяващите музикални теми, писани за киното, е Мира Кацарова и Blue M. В „My Cinema“ звучи музика от „Ново кино Парадизо“, „Говори с нея“, „Модерни времена“, „Един мъж и една жена“, „Криле на желанието“.

 

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
06.07.2016 г. 17:38
Посетено:
1119
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/23921-brazilsko-lyato-s-mira-katsarova-i-desafinado-live