Музика

Творческият тандем Димитър Христов - Ганка Неделчева с премиера на четири балади

Концерт на 26 юни 2016, в рамките на 47. МФ "Софийски музикални седмици"

Творческият тандем Димитър Христов - Ганка Неделчева с премиера на четири балади


◊ СЪБИТИЕТО

"И днес баладата говори…”. Премиера на 4 балади от Димитър Христов в изпълнение на Ганка Неделчева – пиано


Четири нови балади от български композитор във второто десетилетие на новия век! Отново от Димитър Христов! Продължава неговият реверанс към Шопен. След цикъл от 12 клавирни ноктюрни (2013), Христов предлага нов – с 4 балади през 2016. До къде ще стигне? Какво ще ни разкаже? Как ще го последваме?

Отговорът идва с баладите, които ще прозвучат в тази неделя - 26 юни в Камерна зала "България" от 18 часа

. Балада №1 Violentemente et furioso
. Балада №2 Tenero
. Балада №3 Con riso
. Балада №4 Drammatico


Премиерното изпълнение на баладите ще бъде на Ганка Неделчева, носител на Кристална лира 2015 за цялостен принос към българската култура като изпълнител на музиката на Димитър Христов.

Творческият тандем Димитър Христов - Ганка Неделчева няма аналог в българската музика. Това всеотдайно дълголетно сътрудничество на един изпълнител само с един автор е впечатляващо. Съвместната им работа достига до онова не толкова често срещано единение на творчески импулси между композитор и изпълнител, което "не се прави - то просто съществува".

Билети за концерта се продават на касата на Зала "България", както и онлайн чрез TicketsBG.com, Eventim.bg, Ticketlogic.bg и техните партньори.


* * *
МФ „Софийски музикални седмици” е част от календара на културните събития на Столична община през настоящата година и носител на лейбъла за качество „Европа за фестивалите, фестивалите за Европа” на Европейската фестивална асоциация за 2015-2016 г.

Пълната програма на МФ "Софийски музикални седмици" тук: http://www.sofiaweeks.com/


Автор:
Тина Коилова
Публикация:
22.06.2016 г. 22:50
Посетено:
1651
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/23845-tvorcheskiyat-tandem-dimitar-hristov-ganka-nedelcheva-s-premiera-na-chetiri-baladi