Музика

Мирослава и Мирослав представят „My Cinema“

Мирослава и Мирослав представят „My Cinema“


◊ ПОКАНА

На 17 юни от 19.30 ч. в книжарница Сиела в подлеза на Софийския университет Мира Кацарова и Мирослав Турийски ще изпълнят някои от песните, включени в новия й албум „My Cinema“, който е вдъхновен от филмовата музика и съдържа нейния личен прочит на едни от най-вълнуващите теми, създавани някога в киното. Издател и продуцент на „My Cinema“ е Мира и основаната от нея компания Blue M. Дискът е на пазара от началото на юни.

В новия албум на джаз певицата звучат интерпретации на композиции от „Ново кино Парадизо“, „Криле на желанието“, „Говори с нея“, „Модерни времена“, „Пина“, „Един мъж и една жена“, „Черният Орфей“. Повечето нови аранжименти са дело на пианиста и композитор Мирослав Турийски, който ще акомпанира изпълненията на Мира в петък вечер.

Мира и Миро ще направят кратък концерт, който ще представи музиката сред книгите за първи път по този начин – камерно и много лично. Пиано и глас ще се слеят в едно, за да разкажат невидимите филмови истории, вплетени в музиката, която продължава да звучи и след финалните надписи. За интерпретацията на музикалната любовна тема от „Ново кино Парадизо“ нейният създател Андреа Мориконе изрази лично възхищението си и определи адаптацията и изпълнението на Мира като „Amazing performance“. Към известната мелодия от филма на Торнаторе е добавен поетичният текст на Елин Рахнев. Водещ на музикалната среща ще бъде Светослав Николов от Джаз ФМ радио, с медийната подкрепа на което се осъществява събитието. Входът е свободен. Желаещите да си купят „My Cinema“ след концерта ще го получат с автограф от Мира Кацарова.

 

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
14.06.2016 г. 14:31
Посетено:
875
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/23770-miroslava-i-miroslav-predstavyat-my-cinema