Музика

Украинското дуо Роман Лопатински (пиано) и Максим Гринченко (цигулка) с концерт в Зала "България"

Концерт матине с програма Бетовен и Брамс

Украинското дуо Роман Лопатински (пиано) и Максим Гринченко (цигулка) с концерт в Зала "България"

◊ СОНАТНО МАТИНЕ

Камерна зала "България"
12 юни 2016, неделя, 11 часа

МФ "Софийски музикални седмици" Ви кани на концерт на виртуозното клавирно дуо от Украйна Роман Лопатински и Максим Гринченко.

Роман Лопатински (пиано) е роден през 1993 г., но вече има впечатляваща биография и е лауреат на повече от 20 международни и национални конкурси. Не му отстъпва по награди и Максим Гринченко (цигулка), който е концертмайстор на Националния симфоничен оркестър на Украйна и член на Международната благотворителна фондация на Владимир Спиваков. Заедно и поотделно развиват кариерата си с концерти в Украйна, Полша, Беларус, Германия, Франция, САЩ, Италия, Русия и др. 

Младото украинско дуо ще представи пред нашата публика на матинето си на 12 юни (неделя) от 11 часа в Камерна зала „България“ две емблематични класически сонати: Бетовеновата "Кройцерова" соната в ла мажор и Брамсовата Соната за пиано и цигулка № 3 опус 108 в ре минор.


* * *

МФ „Софийски музикални седмици” е част от календара на културните събития на Столична община през настоящата година и носител на лейбъла за качество „Европа за фестивалите, фестивалите за Европа” на Европейската фестивална асоциация за 2015-2016 г.

Пълната програма на МФ "Софийски музикални седмици" тук: http://www.sofiaweeks.com/

Автор:
Тина Коилова
Публикация:
10.06.2016 г. 16:17
Посетено:
1539
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/23748-ukrainskoto-duo-roman-lopatinski-piano-i-maksim-grinchenko-tsigulka-s-kontsert-v-zala-balgariya