Музика

"Джаз за деца" на ШЕСТ!

Специално събитие на 29 май от 11:00 ч. в Зала 6 на НДК, в рамките на ХХI Салон на изкуствата

"Джаз за деца" на ШЕСТ!


◊ "ДЖАЗ ЗА ДЕЦА" НА ШЕСТ

По повод шестата годишнина от създаването на проекта „Джаз за деца” Националният дворец на културата (НДК) подкрепя специално събитие с участието на "Венци Благоев джазтет", както и на много от музикантите и певците, солирали на проекта през годините. То ще се състои на 29 май от 11:00 ч. в Зала 6 на НДК, и е част от ХХI Салон на изкуствата.

. Невилиян Гемижев - кларинет
. Петър Момчев - саксофон
. Павлин Павлов - тромбон
. Димитър Благоев - китара
. Теодор Петков - пиано
. Веселин Веселинов-Еко - контрабас
. Стефан Кожухаров - ударни
. Невена Григорова - барабани, перкусии
. Венцислав Благоев - тромпет и водещ

Гост-вокали: Марина Господинова, Павлета Семова, Даниела Илиева, Петър Терзиев

В шоуто ще вземат участие детските вокални групи „Щурче” и „Пим-пам” с диригент Ирена Павлова, "Радиодецата" с диригент Илина Тодорова, както и всички присъстващи деца и родители – с перкусии, играчки-инструменти и суингиращи песни.

Специални гости:
. Теодор Лихо - цветови импровизатор
. Евгени Димитров - фото магьосник


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

„Джаз за деца” е уникално шоу, което дава възможност на малки и големи да импровизират заедно с млади и утвърдени джаз музиканти, да се запознаят с различните стилове в джаза и с музикалните инструменти. По време на концерта се изпълняват популярни детски песни в джазов аранжимент, пиеси в стил диксиленд, рагтайм, латино джаз, както и класически произведения с участието на децата.

Вече шеста година (началото е поставено през май 2010) проектът се реализира в столични клубове, детски и културни центрове, фестивални сцени из цяла България – Пловдив („Дни на музиката в Балабановата къща”, "Нощта на музеите"), Русе („Мартенски музикални дни”), Стара Загора („Джаз форум Стара Загора”), Бургас („Джаз в Бургас”), Велико Търново („Дикси джаз фест – Велико Търново), Благоевград ("Благоевград джаз фест"), Банско („Джаз и бански песни за деца”), Плевен ("Сцена за млади импровизатори в НМУ") и много други.

През 2012 г. проектът получава наградата „Златно перо” за принос към българската култура.


Билети на цени от 4 лв. за деца и 10 лв. за възрастни може да откриете на касите на Билетен център - НДК и мрежата на Ticketportal.bg.

Събитието се провежда с любезната подкрепа на Фондация "Америка за България" и Фондация "Джазтет" http://jazztetfoundation.com/

Автор:
Джаз за деца / Jazz for kids
Публикация:
26.05.2016 г. 18:11
Посетено:
1650
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/23659-dzhaz-za-detsa-na-shest