Музика

Вокална група „Радиодеца“ с концерт за 25-годишнината си

Концерт на 15 май 2016 г. от 17 часа в Първо студио на БНР

Вокална група „Радиодеца“ с концерт за 25-годишнината си


◊ СЪБИТИЕТО

По случай 25-годишния си юбилей децата от вокална група „Радиодеца“ на Българското национално радио с диригент Илина Тодорова ще изнесат концерт на 15 май 2016 г. от 17 часа в Първо студио на БНР.

Песните, които са подбрали малките певци, са своеобразна история на групата и същевременно музикален разказ за историята на българските детски песни, създавани за БНР.  Сред авторите са композитори от различни поколения, като Бенцион Елиезер, Александър Текелиев, Петър Ступел, Вили Казасян, Вячеслав Кушев, Любомир Денев, Светослав Лобошки, Хайгашод Агасян, Васил Делиев, Руслан Карагьозов и още много други. „Радиодеца“-та са подготвили песните им в нови аранжименти. Те ще очароват публиката  със своето подкупващо детско присъствие, но ще отправят към тях и послание: нека да обичаме и помним създаденото от българските автори за деца.

В програмата са включени и няколко песни от италианския фестивал „Златната монета“ и от филма на компания „Дисни“ „Книга за джунглата 2“.

На вокалната група ще партнират Камерният оркестър на AGBU – София с диригент Бедрос Папазян, и „ВБ Радио Джазтет“ с ръководител Венцислав Благоев. Тяхното присъствие на сцената ще придаде лекота и изисканост на песните, адресирани към децата.

Специален гост в неделя ще бъде певицата Лили Илиева, а водещ – актрисата Гергана Змийчарова.

Концертът е под патронажа на кмета на град София г-жа Йорданка Фандъкова.


Автор:
БНР
Публикация:
10.05.2016 г. 14:26
Етикети:
Посетено:
1138
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/23514-vokalna-grupa-radiodetsa-s-kontsert-za-25-godishninata-si