Музика

Руснаците от „White Slaver“ с клубни концерти в София и Пловдив

Триото от Москва изпълнява darkwave/indietronic музика

Руснаците от „White Slaver“ с клубни концерти в София и Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

Руското darkwave/indietronic трио „White Slaver“ ще изнесе два клубни концерта у нас като част от своето европейско турне.

Концертът в София на 28 април е в клуб „Maze” от 21 часа, като подгряваща група ще бъдат българите от „Nick Chongi & The Smokers“. Концертът в Пловдив е на 29 април в клуб „Петното на Роршах“ от 21 часа, като преди и след групата посетителите ще могат да чуят Samakitka и Martina от „Femme Fatale Project“.

Любопитен факт за подгряващата група „Nick Chongi & The Smokers“ е, че зад псевдонима Nick Chongi стои Никола Чонгаров - национал на България в ски алпийски дисциплини.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА “WHITE SLAVER”

„White Slaver“ комбинират китари, синтезатори и дръм машини с отворени и чисти женски вокали. Групата е създадена от инструменталиста Аарон Фиш и поетесата Ива Туевская, а впоследствие към тях се присъединява продуцентът Пол Николас.

„White Slaver“ бързо привличат интереса на публиката в Москва и Санкт Петербург, а през 2014 година излиза първият им албум “Soothe and Deny”. Целият албум е записан на живо в традицията на алтернативния рок. В електронната си част групата използва стари аналогови машини в търсене на подобаващо, характерно и конкретно звучене.

През 2016 г. предстои излизането на втория албум на „White Slaver“, а българската публика ще чуе в аванс част от новата им музика. Парчета като „Falling Disease“ загатват посоката — ефирно-мрачен манифест в традицията на минимализма.

Поезията на Ива Туевская е в противоположния полюс на либералните и феминистки тенденции. Вокалите са отворени, лирично драматични и в традицията на скандинавската мистика. С електрически китари, минималистични синтезатори, чисти бийтове с отношение към бавното, тежко и вуду звучене, групата звучи като познатия ни от 80-те години европейски дарк уейв.

 


Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
28.04.2016 г. 15:15
Посетено:
918
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/23458-rusnatsite-ot-white-slaver-s-klubni-kontserti-v-sofiya-i-plovdiv