Музика

Мира Кацарова представя проекта Desafinado Live

Концерт на 14 април от 20:00 часа в Sofia Live Club

Мира Кацарова представя проекта Desafinado Live


◊ СЪБИТИЕТО

На 14 април от 20:00 часа в Sofia Live Club ще се състои премиерата на новата концертна програма на певицата Мирослава Кацарова – Desafinado Live. Проектът е посветен на жизнеутвърждаващата музика на Бразилия, а входът е свободен.

В премиерния концерт ще вземат участие и музикантите с които тя работи от години – Христо Йоцов (барабани), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Мирослав Турийски (пиано). В музикалното пътешествие до Бразилия ще се включат и гост-музикантите Николай Карагеоргиев (китари), Младен Димитров (перкусии и програминг) и талантливият Павел Терзийски (вокал). След концерта DJ Mr Moon (Младен Димитров) ще направи специален тематичен сет с нео бразил, нео боса и електро бразил. 

Идеята за Desafinado Live е породена от 15-я рожден ден на предаването на Мира по Джаз ФМ "Desafinado".  „Бразилската музика е в центъра на моите интереси от години и винаги съм искала да изпея някои от тези песни. Събрах някои известни и не толкова известни бразилски теми на класически и по-модерни бразилски композитори - Антонио Карлос Жобим, Жоржи Бен, Жоао Жилберто, Карлиньош Браун, Джаван, Иван Линс. Програмата е основно акустична, но има и няколко песни, които са поднесени в модерна стилистика с комбинация от акустични изразни средства и електронно генерирани звуци и бийтове” споделя Мирослава Кацарова. През май предстои излизането на новия й албум “My Cinema”.


Автор:
Владислав Христов
Публикация:
24.03.2016 г. 02:33
Посетено:
1125
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/23180-mira-katsarova-predstavya-proekta-desafinado-live