Музика

„Пролетен концерт“ на Детския радио хор на БНР за 56-ия му рожден ден

На 22 март 2016 г. от 19 часа в Зала „България“

„Пролетен концерт“ на Детския радио хор на БНР за 56-ия му рожден ден

◊ СЪБИТИЕТО

„Пролетен концерт“ на Детския радио хор на БНР за 56-ия му рожден ден

На 22 март преди 56 години избраните от маестро Христо Недялков певци за детския хор на Българското национално радио се събират за първата си репетиция. Тогава още никой не знае какво славно бъдеще ги очаква. „Славеите“, както сега ги наричат, пеят и прославят страната ни и уверено „излитат“ към световната сцена. 

Всяка година оттогава, на 22 март - в първия ден на пролетта, Детският радиохор отбелязва своя рожден ден с концерт в зала „България“. Така ще и сега на 22 март 2016 г. от 19 часа в столичната зала „България“ под диригентството на Венеция Караманова.

Гости на концерта им тази година са фолклорната формация „Ева квартет“, Любов Методиева – сопран, Евгени Димитров – Маестрото и Представителният гвардейски духов оркестър с главен диригент майор Ради Радев. Клавирният съпровод ще е на Светлана Ананиевска.

В концерта  ще звучи музика от различни епохи и жанрове –  от произведения на В. А. Моцарт  и Ф. Шуберт до „Металика“, А. Пиацола и Р. Куилтър.

Публиката  ще чуе за първи път песента „Ой, Елизе“ по тема от Бетовен, която беше създадена от композитора Антони Дончев специално за хора само преди месец.

 


Автор:
Светла Стойкова, БНР
Публикация:
18.03.2016 г. 14:28
Посетено:
1093
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/23143-proleten-kontsert-na-detskiya-radio-hor-na-bnr-za-56-iya-mu-rozhden-den