Музика

По съседски - концерт на братя Владигерови и Стоян Янкулов

Джаз концерт на 25 март в 205 аудитория на Физическия факултет

◊ ПОКАНА

Скъпи приятели,

Знаете поговорката за планината и Мохамед. Много вероятно е и самият Владигеров добре да я е знаел, за да предприемат с брат си - близнакът Любен, големи концертни пътувания през 1924 и 1926 г. в цяла България. Може да си представите какво приключение е било това... Разгласата за концертите става „от уста на уста“, афишите се пишат на ръка, билетите се продават там, където е удобно, а често и пианото пренасят с камион до близката зала на читалището.

Както се казва, нищо ново под слънцето, т.е. и днес историята продължава. „Планината“ в случая са студентите от Физическия факултет в съседство на Къща-музей „Панчо Владигеров“. Пиано отново ще пренасяме, до основното място на действието 205 аудитория на Физическия факултет. Основни действащи фигури са известните джазмени, братята Косьо и Сашо Владигерови, които са, както се досещате, внуците на Маестро Владигеров. Заедно с тях са вълшебните перкусии на Стоян Янкулов-Стунджи.

Джаз концертът е на 25 март от 18 ч., в 205 аудитория на Физическия факултет.

Така ние, организаторите - Къща-музей "Панчо Владигеров" или както често я наричаме „дядовата ръкавичка“, ще се превърнем в голяма торба, която изведнъж ще побере какво ли не....

След концерта тези, които пожелаят могат да се срещнат пак по-съседски на разговор с чаша вино при нас - в Къщата-музей "Панчо Владигеров".

Заповядайте, ще бъде интересно!  

Цена на билет – 10 лв. Само с предварително закупени билети от Къща-музей „Панчо Владигеров” - София, ул. "Якубица" 10 или чрез  www.ticketportal.bg 



Автор:
Светлана Авдала
Публикация:
15.03.2016 г. 15:43
Посетено:
1264
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/23108-po-sasedski-kontsert-na-bratya-vladigerovi-i-stoyan-yankulov