Музика

Музикални картини от Оркестъра за народна музика на БНР и хор „Космически гласове“

16 март 2016 г., 19 часа, Първо студио на Българското национално радио

Музикални картини от Оркестъра за народна музика на БНР и хор „Космически гласове“


◊ СЪБИТИЕТО

„Вокално-инструментални картини“ е наречен концертът на Народния оркестър на Българското национално радио и хор „Космически гласове“, който ще превърне в празник 16 март 2016 г. Началото е от 19.00 часа в Първо студио на БНР.

Това е поредният проект, с който  се представя  красотата на народната ни музика от  виртуозните музиканти с диригент Димитър Христов, а сега и в партньорство с един от най–изтъкнатите български хорове с диригент Ваня Монева. Те ще поднесат на публиката ярки образци в ансамбловия жанр, както и премиерни произведения. Гаранция за прекрасните изпълнения са и наградите, които двата ансамбъла получиха наскоро – „Сирак Скитник“ за Оркестъра за народна музика и Първа награда от  Международния хоров конкурс на Европейското радио и телевизия (EBU) за хор „Космически гласове“.

Оркестърът, хорът и солистката Евелина Спасова са подготвили ярко творческо послание от ансамблови пиеси от различни автори и поколения. В концерта ще вземат участие и камерен състав от Симфоничния оркестър на БНР.

В програмата са включени творби от Марин Големинов, Стефан Мутафчиев, Красимир Кюркчийски, Николай Кауфман, Милчо Василев, Георги Андреев, Димитър Трифонов, Костадин Генчев, Ангел Добрев, Димитър Христов и др.

         

Билети на касата на Рекламно-информационния център на БНР, гр. София, бул. „Драган Цанков“ №4 и в мрежата на ticketsbg.com.

 


Автор:
Светла Стойкова, БНР
Публикация:
12.03.2016 г. 13:09
Посетено:
1520
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/23089-muzikalni-kartini-ot-orkestara-za-narodna-muzika-na-bnr-i-hor-kosmicheski-glasove