Музика

Брайън Мей от “Queen” и звездата от Бродуей Кери Елис - специални гости в София през март

Концертът е на 16 март в Зала 1 на НДК

Брайън Мей от “Queen” и звездата от Бродуей Кери Елис -  специални гости в София през март
Кадър от документалния филм „QUEEN: Дните от живота ни”


◊ КОНЦЕРТЪТ

Концерт на легендарния Брайън Мей от “Queen” и звездата от Бродуей Кери Елис ще зарадва гостите на юбилейното издание на София филм фест. Събитието, което се случва с подкрепата на Sofia Music Enterprises е на 16 март в Зала 1 на НДК.

Музикалното събитие, част от 20-ия София филм фест, е реверанс към историята на кинофестивала, започнал през 90-те години на ХХ век като „Мюзик Филм Фест“. Фестивалът по традиция представя в своите издания знакови музикални филми, любими и незабравими за няколко поколения киномани и меломани.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА БРАЙЪН МЕЙ

Китаристът, композитор и изпълнител Брайън Мей е един от създателите на легендарната група „Queen“ - заедно имат 20 години музикална история и десетки хитове, които може да запее всеки. Знаменитият музикант е автор на „We Will Rock You”, „Under Pressure”, „Who Wants To Live Forever”, „The Show Must Go On” и още много емблематични заглавия, а продажбите на албумите и синглите на „Queen“ достигат 300 милиона копия. Индивидуалните изяви на Брайън Мей включват множество филмови, телевизионни и театрални сътрудничества, авторски песни в няколко саундтрака, както и два солови албума, за които е удостоен с две награди за композиране на музика „Айвър Новело”.

 

◊ СЪВМЕСТНАТА РАБОТА С КЕРИ ЕЛИС

В последните няколко години Брайън Мей реализира поредица от успешни изяви с младата звезда на Бродуей, британката Кери Елис. В момента двамата работят върху третия си съвместен албум и подготвят концертите от турнето си „One Voice”, в което се включва и софийският концерт в рамките на 20-ия международен филмов фестивал София Филм Фест.

Кери Елис е родена и израснала в Съфолк. Още като дете се среща с магията на сцената и театъра; именно там са нейните първите изяви. Присъединява се към трупата на „Laine Theatre Arts” на 16-годишна възраст. Големият сценичен дебют на Кери Елис е през 2001 година в ролята на Илайза Дулитъл от мюзикъла „Моята прекрасна лейди”, по пиесата на Джордж Бърнард Шоу. Следват шеметни участия в други, не по-малко известни мюзикъли като „Клетниците”, „Оливър!”, „Мис Сайгон”, „Война на световете”, „Котките”. Благодарение на запомнящите се сценични превъплъщения и красив глас, Кери Елис е номинирана и награждавана неведнъж и е обявена за звезда „номер едно” в мюзикълите на Уест Енд.

 

◊ ОЩЕ “QUEEN” НА СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

„QUEEN: Дните от живота ни” – документалната творба на Мат O’Кейси, посветена на легендарната група, е включена във фестивалната програма един ден преди концерта на Брайън Мей и Кери Елис. Припомняйки си миналото с помощта на един от най-ценните документи на времето, публиката в София ще зареди душите си с огнената музика на „Queen“.


Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
10.03.2016 г. 13:19
Етикети:
Посетено:
1525
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/23069-brayan-mey-ot-queen-i-zvezdata-ot-broduey-keri-elis-spetsialni-gosti-v-sofiya-prez-mart