Музика

София филм фест със специална музикална програма в зала „Matti’D“

"P.I.F.", Skiller, "Doesn’t Frogs" и още куп фестивални музиканти ще се качат на сцената

София филм фест със специална музикална програма в зала „Matti’D“


◊ СЪБИТИЕТО

София филм фест кани на парти вечери в зала „Matti’D“ (над кино „Люмиер”) от 11 до 17 март. Отново това ще е фестивалното място за кино срещи и музикални преживявания. Входът за всички музикални събития в зала “Matti’D” е с билет за кино. Началото е след 22 часа.

 

◊ ГРУПИТЕ

Музикалните вечери започват на 11 март с група "Jarava", пръскаща наоколо хумористични текстове и танцувални ритми. Групата на Светльо Билярски ще ни зареди с усмивката на хитовете си „Шефе, ти си уволнен”, „Нема да се нервиш за глупости” и „Как да ги изкарам кинтите”. Разбира се, със специалното участие на брас секцията на „Уикеда“ и гост музиканти, които ще дойдат в Matti’D директно след премиерата на „Добро утро, капитане”.

На 12 март “Doesn’t Frogs” ще ни въвлекат в шумен поп и загадъчна еуфория, обичайни за всички техни лайв изпълнения. Триото залага смело на синтезатори, електронни семпли и китарни рифове. Очаквайте вълнуващ леко индустриален ню уейв, задължително на тъмно.

DJ ONZY ще разтанцува кино гостите с любими rock'n'roll, surf rock, rockabilly класики на 13 март.

На 14 март предстои среща с една банда, която все още си търси име, но пък вече си е намерила всичко останало, ценно за публиката. “A Band Looking For A Name” имат допирни точки със соул, джаз, фънк, блус и алтърнатив рок. Въпреки че дебютният им концерт беше едва преди три месеца, те вече имат един готов за издаване албум и работят по втори.

"P.I.F." се включват в програмата на София Филм Фест на 15 март. Освен най-новите си парчета, специално за меломаните и киноманите, Димо и компания ще изпълнят няколко любими кавъра на Фреди Меркюри след специалната прожекция на „Queen: Дните от живота ни”.

Музиката на “Surbahar Live Band” е микс от ембиънт, световно звучене, прогресив транс и трипинг техно. На 16 март на сцената на фестивала ще се качат музикантът и продуцент Павел Стойчев и останалите от групата.

“Magi Petrovich & Skiller Live Band” са завършекът на музикално-филмовата седмица. На 17 март младата челистка и световноизвестният бийтбоксър Skiller ще озвучат с виртуозни звуци и вибрации пространството точно след премиерата на „И балът продължава”.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
01.03.2016 г. 12:34
Посетено:
1070
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/23009-sofiya-film-fest-sas-spetsialna-muzikalna-programa-v-zala-matti-d