Музика

Осми март с "Музика под небето на Париж" в Studio 5

Романтична музикална разходка до Париж

Осми март с "Музика под небето на Париж" в Studio 5


◊ ПОКАНА

На 8 март, Международния ден на жената, Ginger Groove и Studio 5 ви канят да отпразнувате най-женския празник с едни от най-обичаните и емблематични френски шансони. Независимо дали отбелязвате празника или не, Френският концерт на Ginger Groove e прекрасен повод да подарите една романтична музикална разходка до Париж на любимите си представителки на нежния пол. "La Vie en Rose", "Sous Le Ciel de Paris", "Paris Sera Toujours Paris" са само част от песните на Едит Пиаф, Ив Монтан и ZAZ които ще имате възможност да чуете.

Не пропускайте възможността да видите живота в розово и да се потопите в атмосферата на френската столица с "Музика под небето на Париж"! Началото е около 18.30 часа. Ваши гидове в музикалното пътешествие ще бъдат: Боряна Йорданова (вокал) Димитър Благоев (китара) Влади Михайлов (контрабас) и Стоил Иванов (барабани). Направете резервация на телефон 0887 934 3350887 934 335 (след 14 ч.) – местата са ограничени!


◊ ПОВЕЧЕ ЗА МУЗИКАНТИТЕ

Поредицата концерти „Музика под небето на Париж” е посветена на музиката, съпътствала живота във френската столица от 30-те години на XX век до днес. Музикантите от Ginger Groove получават вдъхновение за нея след включването в репертоара им на няколко шансона, които са посрещнати с огромен интерес от публиката. Първият концерт е през 2013 година и за кратко време "Музика под небето на Париж" набира все повече почитатели, а музикантите си спечелват прозвището "франкофоните на българската музикална сцена".

Групата има зад гърба си редица участия в музикални фестивали, концерти и редовно се изявява на софийската клубна сцена. За себе си тримата музиканти казват, че са пристрастени към джаза, вдъхновени от боса новата и изкушени от възможността да придават различно джази звучене на музиката. Така пикантната комбинация от суинг, акустичен поп и модерна боса нова се превръща в запазена марка на Ginger Groove.

Автор:
Влади Михайлов
Публикация:
21.02.2016 г. 21:00
Посетено:
1741
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/22954-osmi-mart-s-muzika-pod-nebeto-na-parizh-v-studio-5