Музика

Бароков Концерт на възглавници

21 февруари 2016, 11 и 17 часа, Съюз на архитектите, София

Бароков Концерт на възглавници


◊ СЪБИТИЕТО

Бароков Концерт на възглавници

21 февруари 2016, 11 и 17 часа

Съюз на архитектите, София (ул. "Кракра" 11)

Четирима изключителни музиканти пристигат от Амстердам специално за концерта Мотив: Барок. Японската цигуларка Нойури Хазама е носител на едни от най-престижните награди за барокови цигулари в света и се радва на бляскава кариера в родината си. Испанският флейтист Пабло Соса дел Росарио трупа сериозен опит в различни барокови ансамбли, докато завършва магистратурата си в Холандия. Алон Портал ще се включи с виола да гамба, след като е свирил с диригенти като Франс Брюген и Оркестъра на 18. век. Единствената българка в състава, Яна Борисова, е запленена по клавесина в Джулиард Скуул и е концертирала в прочути зали като „Алис Тули“ в Ню Йорк, „Еспланада“ в Сингапур и Токийската опера.

Непознати инструменти и изключително интригуващи изпълнители ще ни позволят да се потопим в атмосферата на бароковия стил, който властва в изкуствата преди повече от 300 години. Прецизни детайли, флорални мотиви и красиви украшения са характерните елементи в облеклото от този период.

Пътешествието назад във времето ще бъде още по-вълнуващо, ако малки и големи почитатели на класическото изкуство вложат въображението си и добавят бароков привкус в съвременното си облекло. Както и на всички останали Концерти на възглавници от настоящия сезон, и този път ще наградим най-креативния ни почитател с медал за Най-оригинален костюм. В Работилницата на възглавници ни очаква възможност за допълнително усъвършенстване на костюма с изработване на подходящи елементи в бароков стил.


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Нойури Хазама, цигулка

Алон Портал, виола да гамба

Пабло Соса дел Росарио, флейта

Яна Борисова, клавесин

Водещ: Ирина Първанова


◊ БИЛЕТИТЕ

Можете да закупите вашия семеен билет предварително онлайн на http://pillows.bg/reservations/

Възрастен – 20 лв.

Дете – 5 лв.

Максимална цена за семейство – 35 лв.

 

Автор:
Модо България
Публикация:
16.02.2016 г. 13:14
Етикети:
Посетено:
1235
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/22920-barokov-kontsert-na-vazglavnitsi