Музика

Фортисимо Фамилия представя "Божествена комедия" за Деня на влюбените

14 февруари 2016, 19 часа, Зала "България"

Фортисимо Фамилия представя "Божествена комедия" за Деня на влюбените


◊ СЪБИТИЕТО

Фортисимо Фамилия представя "Божествена комедия" за Деня на влюбените

14 февруари, неделя, Зала "България", 19:00 часа

С участието на:
Деян Донков, Радина Кърджилова (актьори),
Михаела Филева, Илиян Недев (солисти),
Славил Димитров (диригент),
Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов" и оркестъра на Софийска филхармония


Предстоящият 14 февруари е нещо повече от ден на любовта и виното, защото Фортисимо Фамилия го превръща и в празник на музиката и словото. "Божествена комедия" по Данте Алигиери е концерт от тийнейджърската серия на програмата, където актьори и солисти търсят кое е по-въздействащото изразно средство, с което да бъде споделена любовта - песента или поезията. 

На сцената отново ще се качи звездата на българския театър - Деян Донков като този път ще му партнира любимата му и в личния живот - Радина Кърджилова. Към тях се присъединява поп принцесата с фантастичен глас Михаела Филева (участва се за втори път в класическите концерти след участието си в "Рицарска история"), а тенорът Илиян Недев се включва, за да забърка и класическото звучене в това необикновено приключение. Публиката ще може да чуе музика от Чайковски, Моцарт, Карл Орф, Рихард Щраус, Джон Уилямс, АВВА и други.

Историята ще преведе гостите в залата през деветте кръга на Ада заедно с римите на ренесансовия поет Данте Алигиери. Воден от Вергилий лирическият герой ще премине и през Чистилището, за да намери начин на финала да се срещне със своята любима, която го очаква в Рая.


Билети на касата на Софийска филхармония или онлайн на www.sofiaphilcharmonie.bg


Автор:
Фортисимо Фамилия
Публикация:
12.02.2016 г. 12:31
Посетено:
1282
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/22907-fortisimo-familiya-predstavya-bozhestvena-komediya-za-denya-na-vlyubenite