Музика

"Приказки за песента" този уикенд в Зала "България"

С участието на Драгомир Йосифов (диригент), Ансамбъл "Accordatti" и Антоанета Добрева-Нети (актриса)

"Приказки за песента" този уикенд в Зала "България"


◊ СЪБИТИЕТО

След като разкри тайните на инструментите от състава на симфоничния оркестър, за Фортисимо Фамилия дойде време да срещне децата и техните родители с най-мистериозния, а именно - човешкия глас. "Приказки за песента" събира диригента Драгомир Йосифов и певците от ансамбъл "Accordatti с актрисата и певица Антоанета Добрева-Нети, за да разкажат заедно необикновена човешка история.

"Пеенето е най-човешката форма на музициране, най-спонтанната, най-въздействащата. Ще видим как гласът се променя, сменя цвета си, в зависимост от това какво иска да изрази. Тази игра на гласовете е много интересна, защото ако инструментите имат по-ограничен регистър, то гласът може почти всичко", споделя Драгомир Йосифов.

Съвсем в духа на приказките на Фортисимо през това приключение преминават редица герои - от принцеса, войници, джуджета и овчарче до котки и дори хора-птици. Какво ги свързва и с какво се отличава всеки от тях, деца и родители ще разберат този уикенд в зала България.

Фортисимо Фамилия е програма на Максим Ешкенази, подкрепена от Америка за България и осъществена в партньорство със Софийска Филхармония.

6 февруари: 11,00 часа; 12,30 часа;
7 февруари: 11,00 часа;
 
Билети на касата на Софийска филхармония и онлайн на sofiaphilharmonie.bg


Автор: Фортисимо Фамилия
04.02.2016 г. 17:57
Посетено: 1132
Етикети: Драгомир Йосифов, концерт, музика, Фортисимо Фамилия, Антоанета Добрева-Нети, Ансамбъл Accordatti, Приказки за песента
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/22865-prikazki-za-pesenta-tozi-uikend-v-zala-balgariya