Музика

Рок групата “Scorpions” с концерт в София за 50-годишния си юбилей

Музикантите представят и новия си 19-и албум „Return To Forever“

Рок групата “Scorpions” с концерт в София за 50-годишния си юбилей


◊ КОНЦЕРТЪТ

София става част от турнето на легендарната немска група “Scorpions”, с което тя празнува 50-годишния си юбилей. Концертът у нас е в столичната зала „Арена Армеец“ на 17 юли от 20 часа.

Рудолф Шенкер, Клаус Майне, Матиас Ябс, Джеймс Котак и Павел Мончивода ще ни припомнят незабравимите си хитове като “Still Loving You”, “Rock You Like a Hurricane”, “Big City Nights” и “Wind of Change”.

 

◊ НОВ АЛБУМ

“Scorpions” представят и новия си, 19-и албум „Return To Forever“. Той се радва на огромен интерес от страна на меломаните, като попада в Топ 10 в редица страни, включително Франция, Германия, Гърция. Япония и Щвейцария.

Новият албум става факт, след като музикантите решават да довършат свои идеи за песни, започнати през 80-те, но нереализирани до ден днешен. По повод 50 години на сцена рок легендите все пак успяват да вдъхват живот на музиката от миналото, а резултатът ще чуем по време на концерта им в София.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ГРУПАТА

Списание “Rolling Stone” определя “Scorpions” като „героите на хевиметъла“, a MTV ги нарича „посланици на рока“.

Само в Германия “Scorpions” продават повече от милион копия от култовия албум “Crazy World” и с това постижение се нареждат редом до звезди от ранга на “Nirvana”, “AC/DC” и “Guns N’ Roses”. Албумът съвсем закономерно става двойно платинен през 1991 г. и печели много нови почитатели на бандата по целия свят. Мега хитът “Wind of Change” дълго време остава на челни позиции в най-престижните класации и достига до номер 1 в седем страни.

“Scorpions” са продали над 100 милиона албума и са изнесли над 5000 концерти в повече от 80 страни. Великолепната петорка планира да сложи край на кариерата си през 2012 година, но това така и не се случва. В началото на прощалното им турне с 200 концерта, легендарните музиканти дори не са си представяли огромния интерес и пълните зали при всяка среща с публиката. Концертите им предизвикват истински фурор сред хилядите фенове от различни поколения. Именно любовта на публиката вдъхновява музикантите да поемат отново на едно много специално турне, което ще премине и през България.

 

◊ БИЛЕТИ

Билетите за концерта на немската рок група в София са на цени от 50 до 120 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на „Тикетпро“ от 3 февруари.

Първите 200 билета от всяка ценова категория ще бъдат с 10% отстъпка.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
01.02.2016 г. 11:36
Посетено:
902
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/22847-rok-grupata-scorpions-s-kontsert-v-sofiya-za-50-godishniya-si-yubiley