Музика

Приказки за тромбон и туба

С участието на Минчо Томанов (тромбон), Баю Стаев (туба) и Сандра Петрова (актриса)

Приказки за тромбон и туба


◊ СЪБИТИЕТО

Фортисимо Фамилия, музикалната програма за деца и техните родители, стартира годината с връщане към един от най-обичаните си концерти, посветени на музикалните инструменти - "Приказки за тромбон и туба".

Харизматичната актриса Сандра Петрова, превърнала се вече в част от Фортисимо семейството, заедно със своя добър приятел Форти, ще разкрият тайните на най-големия сред медните духови инструменти, представен от Баю Стаев, а Минчо Томанов ще въвлече в историята вълшебния тромбон.

Мартин Пантелеев, главен диригент на Софийска филхармония и главен гост-диригент на филхармонията в Кейптаун, ще дирижира оркестъра на Софийска филхармония по време на "Приказки за тромбон и туба".

В програмата на концерта влизат както веселите Мисисипи Рагтайм и Blue Bells, така и класически произведения като "Хумореска" на Дворжак, "Серенада" на Шуберт или пък джазовата тема Autumn Leaves. Програмата е подбрана с идеята да включва достъпни и стойностни в музикално отношения произведения, подходящи за възрастта на аудиторията.

9 януари (събота) - 11:00 и 12:30 часа

10 януари (неделя) - 11:00 часа

Билети на касата на зала „България”, 1000 София, ул. „Аксаков” 1, тел.: 02/987 76 56, работно време: 09:00-22:00 часа


*

Фортисимо Фамилия е програма на Максим Ешкенази, подкрепена от Фондация "Америка за България", реализирана в партньорство със Софийска филхармония. Водена от факта, че музикалното образование влияе изключително благотворно не само на умственото и психоемоционално развитие на децата, но и на социалните им умения, програмата е разработена така, че да породи и развие вродения и естествен интерес към изкуството.

 


Автор: Фортисимо Фамилия
08.01.2016 г. 14:47
Посетено: 861
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/22694-prikazki-za-trombon-i-tuba