Музика

Жан-Бернар Помие - един от най-великите пианисти на нашето съвремие - отново в София

Софийската филхармония ви кани на два свои концерта с Жан-Бернар Помие

Жан-Бернар Помие - един от най-великите пианисти на нашето съвремие - отново в София


◊ ПОКАНА

На 13 и 15 декември ще имаме удоволствието да се насладим на два концерта с невероятно богата и изразителна програма, в която ще видим изключителния музикант Жан-Бернар Помие и като пианист, и като диригент.

На 13.12. от 19 ч. в зала „България” концертът ще бъде
истинско музикално пиршество:

. Eктор Берлиоз – Увертюра „Римски карнавал”

. Морис Равел – Концерт за пиано и оркестър сол мажор

. Цезар Франк – Симфония в ре


На 15.12. от 19 ч. в Камерната зала Жан-Бернар Помие ще свири, заедно с Павел Златаров, цигулка, Кирил Минов, цигулка, Милена Златарова, виола и Любомир Ников програма с:

. Лудвиг ван Бетовен – Клавирно трио оп. 1

. Роберт Шуман – Клавирен квинтет в ми-бемол мажор


Творческите връзки на френския пианист и диригент Жан-Бернар Помие със Софийската филхармония започват, когато е само на 17, току-що отличен като най-млад участник на конкурса "Чайковски" в Москва през 1962 година. Оттогава Маестрото е гостувал многократно на Националния ни филхармоничен оркестър, включително и като диригент, и всеки път музиканти и публика затаяват дъх пред дълбочината и честността, с които маестро Помие се втурва в музиката и ѝ служи.

Само няколко думи от отзив за него във френската преса са достатъчни за да грабнат вниманието ни и да ни накарат да очакваме с нетърпение неговите изяви: „На 70 години Жан-Бернар Помие е все още природна стихия (и в това е близък до Бетовен) - квадратна глава, къдрава коса, нисък и набит, но с широки гърди. […] Втурва се стремглаво в Соната № 2. Широк, открит звук в здрава линия. Помие е човек, който обича насладата и не го крие. Фразировките му са кристално чисти с пълнокръвно жизнерадостен и същевременно дълбок тон".


Не пропускайте шанса да посетите концертите с Жан-Бернар Помие - живата легенда, която чрез музиката си разказва история и продължава да пише история!

Билети на билетната каса на Софийска филхармония в зала "България" - 029877656, онлайн резервации на сайта на Софийска филхармония: http://sofiaphilharmonie.bg/bg/programa


Добре дошли!

Автор:
Софийска филхармония
Публикация:
08.12.2015 г. 18:30
Посетено:
1213
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/22563-zhan-bernar-pomie-edin-ot-nay-velikite-pianisti-na-nasheto-savremie-otnovo-v-sofiya