Музика

Реге, ска и рокстеди инвазия в София

The Majestics и Джарава ще ви накарат да танцувате този четвъртък!

Реге, ска и рокстеди инвазия в София

◊ СЪБИТИЕТО

Страхотна, празнична възможност за всички реге, ска и рокстеди фенове! Две банди ще забият на сцената на клуб MAZE на 3 декември, четвъртък! Разказвачът на песни – NRG_D – ще излезе на сцената със своите музиканти – The Majestics – около 22 часа. Реге ще се смеси с рокстеди и ще поведе към втората част от концерта. След 23 часа Франк „Джарава” с неговата банда и точните рими ще уволни шефа и ще постигне пълно съгласие с публиката. Специално участие в концерта ще вземе и K "Kappa" Irie от Zionlionz Soundsystem, който ще допринесе за магическата атмосфера!

Не пропускайте да се присъедините към печелившите гости на този концерт с нашето специално, промоционално предложение – две групи на цената на една!


◊ ПОВЕЧЕ ЗА МУЗИКАНТИТЕ

The Majestics е българска реге банда. Стилът ѝ съчетава многообразието на руутс реге музиката със съвременното дъб звучене и живите, танцувални пулсации на рокстеди и ска вълната. В колоритния състав на бандата съучастват NRG_D - вокал, Ники - барабани, Влади - бас, Samity - клавишни и дъб ефекти, Ванката - китара, Владо - клавишни, Митака - саксофон, Пеши - тромбон. От създаването си през 2015 г. The Majestics се изявяват на престижни фестивали, като Big Big Summer Reggаe 12 (Маймунарника/София), NatureAll Hip Hop 7 (Trinity Rocks Farm/Велико Търново), участие в концерта "Директори на водопад" (Terminal 1/София), както и клубни изяви във Велико Търново и София. Мисията и посланията на The Majestics касаят отношенията и чувствата между хората, но също така са природосъобразни и хуманни, насърчаващи опазването на околната среда, уважението и милосърдието към всички живи организми и не на последно място борбата за декриминализация и легализация на свещените билки!

Франк Джарава емигрира в Ямайка някъде около началото на века. Там той работи като сърф инструктор, а в свободното си време продуцира всички концерти на Слави, провеждали се някога на Острова.
След като спечелва пари от борсови спекулации, Франк се завръща в България с намерението да отглежда канабис за медицински цели. В начинанието се включват Павката, Влади, Пеши и Митачето, които преди това са имали почтена работа в корпорации като Сурбахар, Ginger Groove, Брас асоциация и др. Заглавия като „Шефе, ти си уволнен“, „Нема да се нервиш за глупости“, „Как да ги изкарам кинтите“ показват, че лечението започва от долните нива по пирамидата на потребностите – точно където се корени и същинския проблем. Но това далеч не е всичко – ако имате проблем, че гаджето ви се мръщи, доведете го на концерта и благодарение на Jarava проблемът ще изчезне. В J-момента ще установите, че някой от публиката прави странни гримаси докато партито става все по-яко и по-яко.

* * *
Кога, къде, как:
3 декември, четвъртък,
клуб „Мазе” - ул. "Христо Белчев" 1
NRG_D & The Majestics
Jarava
Вход – 5 лв. за две банди!
Автор:
Стойно Попов
Публикация:
30.11.2015 г. 18:33
Посетено:
1060
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/22490-rege-ska-i-rokstedi-invaziya-v-sofiya