Музика

Промоционално турне на Духов оркестър Карандила

„Cyclops Camel Tour” ще завърши в джаз-клуб Swinging Hall

Промоционално турне на Духов оркестър Карандила


◊ СЪБИТИЕТО

„Cyclops Camel Tour” ще завърши с концерт в София.


Духов оркестър Карандила, които откриха тазгодишния Фестивал Jazz+ с едно необичайно трамвайно шествие, ще завършат почти едномесечното си промоционално турне с концерт в столичния джаз-клуб Swinging Hall.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ОРКЕСТЪРА

Оркестър Карандила винаги се е отличавал с необичайно иновативен подход както към традиционата музика, така и към начините за нейното представяне пред родна и чужда публика.

“Karandila Gypsy Brass Orchestra” станаха известни под това име по време на участието си в престижния фестивал Jazz Across The Border, проведен в Берлин през 1999 г. По-късно оркестърът записа съвместни участия с Горан Брегович и Милчо Левиев, след това получи ангажименти и за Виенската Фолксопер.

С участието преди 3 години в Брюксел на фестивала “Европалия”, който беше посветен на България, Карандила привлякоха вниманието на феновете на балканската музика и у нас. Свирили са в почти всички европейски столици – от Амстердам до Прага и от Стокхолм до Палермо.


◊  КОНЦЕРТИТЕ

С настоящето турне групата отново подсказа, че не се е отказала да търси нови начини за представянето си пред по-широка аудитория. Същевременно това най-вероятно е първото подобно промоционално турне на българска група по повод излизане на нов албум, а именно новоиздаденият им в началото на тази година албум, наречен „Камилата Циклоп”. Групата получи покани за участие в няколко авторитетни музикални фестивала, а новият им албум вече официално се разпространява в Австрия, Германия и Швейцария. До момента групата се представи с над 30 концерта в следните градове:

26.04 Будапеща - Bolgár Művelődési Ház

27.04 Прага - Rock Café

28.04 Торгау - Kulturbastion

29.04 Торгау – Фестивал „Денят на Елба” - Hauptbühne Elbwiesen

01.05 Хановер - MASALA Welt-Beat Festival 2006

02-13.05 - Белгия (Académie de Musique, Mons; Académie de Musique, Шатле; Centre Culturel, Шене; salle Saint-Pierre, Флоранс; Académie de Musique, Малмеди; Musée Instrumental, Брюксел; Académie de Musique, Брюксел; Journée Vitrine JM 2006-2007; Académie de Musique, Ватерло Intercultureel Centrum de Centrale, Гент)


◊ И ОЩЕ

На групата предстоят участия в Австрия, Германия и Словакия, а турнето ще завърши в София на 24 май с концерт от 21:30 часа в столичния джаз-клуб Swinging Hall.

Предстоящите участия са:

18.05 Линц - 4. Brass Festival Linz 2006 / A

20.05 Ангермюнде - 5. Europa Musikfestival / D

21.05 Виена – OST Club /

22.05 Братислава /SK - Central Square – Open Air/BKIS

24.05 София – Swinging Hall

За концерта на Карандила в София има акредитации за журналисти, всеки акредитиран представител на медия ще получи промо диск с информационни материали и 4 радио-версии на парчета от последният им албум – „Камилата Циклоп”.

Автор: Явор Ганчев
16.05.2006 г. 19:35
Посетено: 633
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/2239-promotsionalno-turne-na-duhov-orkestar-karandila