Музика

Tурнето Winter Ska Is Coming приключи успешно!

Очаквайте първия официален видеоклип на Toy Letters през м. декември

Tурнето Winter Ska Is Coming приключи успешно!


◊ СЪБИТИЕТО

Успешно завърши турнето Winter Ska Is Coming (октомври-ноември 2015). Трите страхотни ска, пънк, фънк, хип хоп банди Toy Letters (София, България), Kontras (Ниш, Сърбия) и Pizza (Варна, България) разтърсиха четири родни града. 

Домакини на събитията бяха Vintage 33, Max Club RUSE, Post Culture Stage (Petnoto) и MAZE. Здравите китарни рифове, веселите брас мелодии, мощните вокали и забавни текстове не оставиха безучастна публиката. А успехът на съвместния проект дава предпоставки бандите да се съберат отново на една сцена за следващи събития с още повече емоции на сцената.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ГРУПИТЕ

Легендите на варненската ска кор сцена Pizza са по родните клубове от 1999 г. и след няколко смени в бандата се установяват в сегашния им състав: Кобо, Кайо, Каската, Рамбо, Витко и Йо. И както самите те казват: "Трудно е да кажем какъв стил свирим, защото гледаме да не се ограничаваме стилово“. Парчетата им не спират да забавляват техните почитатели вече повече от 15 години. 

Сръбските ска-пънк машини Kontras не гостуват за първи път на българска територия. Групата е изключително желана в големите фестивали и клубове в Сърбия и на Балканите. Типичните пънк вокали и китари, в комбинация с мощен брас, за пореден път накараха българската публика да се впусне в бясно пого, което не спираше до края на сета им. На концертите им у нас многобройната публика започна дори да припява сръбските рефрени заедно с бандата. 

Софийските ска кор бандити Toy Letters също са вече добре познати на публиката, Младата, но изключително добра банда радва с енергичен звук - комбинация от ска, пънк, хип хоп, реге и фънк, мощно рапиращи вокали и плътен брас. Момчетата имат едно EP зад гърба си което може да се свали от техния сайт www.toyletters.co.

 

Ексклузивна новина!!!

По време на турнето Toy Letters обещаха на феновете си предколеден промо концерт по повод излизането на първия им официален видеоклип. Очаквайте новини около предстоящата премиера, която ще се състои в най-новия софийски клуб “Live & Loud” на 11 декември.


Автор:
Тина Коилова
Публикация:
13.11.2015 г. 09:20
Посетено:
992
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/22348-turneto-winter-ska-is-coming-priklyuchi-uspeshno