Музика

Фортисимо Фамилия открива сезона с „Приказка за Бетовен и Малкия Ото”

С участието на Герасим Георгиев-Геро, Владимир Пенев, Светлин Русев (цигулка), Лили Богданова (пиано)

Фортисимо Фамилия открива сезона с „Приказка за Бетовен и Малкия Ото”

◊ СЪБИТИЕТО

На 1 ноември Фортисимо Фамилия и Софийска филхармония откриват новия сезон от образователни концерти за деца и техните родители с „Приказка за Бетовен и Малкия Ото”.

В ролята на Малкия Ото ще бъде Герасим Георгиев-Геро, а Владимир Пенев, който през новия сезон се присъединява към семейството на Фортисимо, ще се превъплъти в Лудвиг ван Бетовен. Малкият Ото отново ще поведе децата през живота на гениалния Бетовен, но и ще се окаже в много деликатна ситуация - джуджето великан Ото за първи път в живота си ще срещне любовта. За негова радост композитор като Бетовен е на негова страна и ще му помогне да впечатли своята възлюбена.

И докато всичко това се случва, най-малките зрители ще бъдат потопени изцяло в музикалния свят на Бетовен с неговите щастливи и тъжни моменти. Специално внимание Малкия Ото ще отдели на една от най-красивите симфонии на композитора, а именно Шестата, известна още като „Пасторална“. Чрез нея децата ще чуят чудни неща за живота сред природата.

В концерта участват световноизвестният цигулар Светлин Русев – концертмайстор на Френското национално радио, както и виртуозната пианистка Лили Богданова, които заедно с оркестъра на Софийска филхармония ще бъдат под диригентството на Славил Димитров.

 

***

Фортисимо Фамилия е програма от музикално-образователни концерти, съобразени с възрастта на децата, поднесени по достъпен начин, за да се превърне всеки един от тях в необикновено приключение. „Фортисимо фамилия” е програма, основана от Максим Ешкенази и подкрепена от Фондация „Америка за България”.

 


Автор:
Фортисимо Фамилия
Публикация:
25.10.2015 г. 17:29
Посетено:
1050
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/22204-fortisimo-familiya-otkriva-sezona-s-prikazka-za-betoven-i-malkiya-oto