Музика

Латино фиеста на Биг Бенда на БНР с Калин Вельов и огнената кубинка Ирения Васкес

23 октомври 2015, 19 часа, Първо студио на БНР

Латино фиеста на Биг Бенда на БНР с Калин Вельов и огнената кубинка Ирения Васкес


◊ СЪБИТИЕТО

Биг Бендът на Българското национално радио ще представи шеметна „Латино фиеста“ на 23 октомври 2015 г. (петък) от 19 часа. В Първо студио на БНР градусът на настроението ще се нажежава под диригентството на Антони Дончев.

За забавлението под завладяващите латино ритми - боса нова, самба, ча-ча , салса, мамбо, бугало, голяма заслуга ще има и специалният гост на концерта перкусионистът Калин Вельов.

Темпераментните изпълнения на огнената кубинка Ирения Васкес и вокалиста на „Тумбаито” Мартин Ташев ще покачат градуса.

„За първи път ще се изявя с оркестър от такъв ранг – сподели Ирения Васкес, която на концерта ще пее и ще свири на пиано, в ефира на програма „Хоризонт“ на БНР. – Когато човек влезе в Първо студио, енергията му се променя и мисли само за прекрасни неща, защото те са много добри музиканти, а диригентът е феноменален. Калин Вельов, който ме доведе в България, също е чудесен музикант“.

В горещата музикална есенна вечер ще прозвучат произведения на Чик Кърия, Хоакин Родриго, Мат Харис, Гордън Гуудуин, Мейнард Фепгюсън, Гари Линдзи, Дейвид Беноит David Benoit, Ари Баросо, Джон Федчок, Бари Манилоу, Артуро Сандовал, Дизи Гилеспи, Атанас Бояджиев и Димитър Вълчев.

 

* * *             

Билети могат да се купят на касата на Рекламно-информационния център на БНР, бул. "Драган Цанков" № 4.


Автор:
Светла Стойкова, БНР
Публикация:
22.10.2015 г. 14:06
Етикети:
Мартин ТашевАнтони ДончевконцертБиг БендБНР
Калин Вельов
Ирения Васкес
Латино фиеста
Посетено:
978
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/22175-latino-fiesta-na-big-benda-na-bnr-s-kalin-velyov-i-ognenata-kubinka-ireniya-vaskes