Музика

Звездата на „Властелинът на пръстените“ Кейтлин Луск идва и за второто концертно изпълнение у нас

На 19 декември на сцената на „Арена Армеец“

Звездата на „Властелинът на пръстените“ Кейтлин Луск идва и за второто концертно изпълнение у нас


◊ СЪБИТИЕТО

Звездата на „Властелинът на пръстените“ Кейтлин Луск идва и за второто концертно изпълнение у нас

Любимото сопрано на Хауърд Шор и Енио Мориконе ще се завърне в София за грандиозното продължение на концертното изпълнение на „Властелинът на пръстените: Двете кули“ на 19 декември 2015 г. Кейтлин Луск лично е настояла да стане част от шоуто в България, въпреки че е трябвало да почива през този сезон.

Кейтлин споделя: „На турне съм с този спектакъл от почти 10 години, но трябва да призная, че отдавна не бях изпитвала такива емоции като на шоуто в България. По време на целия филм публиката реагираше толкова емоционално и спонтанно, знаеше репликите наизуст, познаваше ключовите моменти, веселите, тъжните. Видях сълзи на първите редове. Помня, че миналата година след 3-часовото шоу се прибрахме зад завесите и просто се спогледахме, а един от солистите каза: „Какво по дяволите се случи? Настръхнал съм като таралеж!“. Това е много скъп спомен за мен и реших, че няма начин пропусна „Двете кули“ в България“.


На музикално-филмовото приключение на 19-ти декември отново ще ни отведат музикантите от симфоничния оркестър, както смесения и детския хор на Българското национално радио, но в още по-голям състав. Година след премиерата на първата част от трилогията, на 19 декември на сцената на „Арена Армеец“ ще видим над 300 музиканти. Наситен с още по-зрелищни бойни сцени, огромен HD екран и невероятната музика на Хауърд Шор, „Двете кули“ е сякаш създаден за формата филм+концерт. С повече чудати инструменти, солисти и спиращи дъха сцени, преживяването на 19 декември обещава да бъде още по-впечатляващо за всички сетива.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КЕЙТЛИН ЛУСК

Кейтлин Луск
стъпва на голямата сцена едва на 14-годишна възраст заедно с Балтиморския симфоничен оркестър в САЩ. През същата година записва и първия си студиен албум - No Looking Back. Още тогава Кейтлин демонстрира изключителния си талант и музикална дълбочина, които й осигуряват впечатляваща кариера. Затова не е изненада, че композиторът Хауърд Шор я кани да стане водещо сопрано на пътуващия спектакъл „Властелинът на пръстените“ - концерт.

Доказателството за силната връзка и доверието на Шор към Кейтлин е и поканата му именно тя да изпълни наградената с Оскар и Златен Глобус Into The West на наградите Грами през 2004 г. И до днес Кейтлин е част от магията на концертното представяне на „Властелинът на пръстените“, като е взела участие в над 300 спектакъла и с над 75 състава от 35 страни. В последните години Кейтлин изпълнява и партии от композиции на Енио Мориконе, който не прикрива възторга си от работата с нея.


* * *

Билети на цени от 60 до 120 лв. могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg в цялата страна, включително и от 51 бензиностанции OMV, билетен център НДК и касите на „Арена Армеец“.
Автор: Светла Стойкова, БНР
16.10.2015 г. 12:52
Посетено: 597
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/22137-zvezdata-na-vlastelinat-na-prastenite-keytlin-lusk-idva-i-za-vtoroto-kontsertno-izpalnenie-u-nas