Музика

„София квартет“ открива сезона с матине на 18 октомври

В програмата: произведения от Бородин и Дворжак

„София квартет“ открива сезона с матине на 18 октомври


◊ ПОКАНА ЗА КОНЦЕРТ

„София квартет“ открива сезона с матине на 18 октомври. В неделната сутрин от 11:30 ч. в Камерна зала "България" зрителите ще се насладят на квартет № 2 от Бородин и квартет № 12 „Американски“ на Дворжак.

От година квартетът е с подновен състав. Стоимен Пеев (цигулка), Йордан Димитров (цигулка) и Любомир Ников (виолончело) са новите лица на състава. Вицът, който доайенът на квартета – виолистът Валентин Геров, често разказва: „Елитен квартет търси двама цигулари и челист“ се превърна в реалност през 2014 г. Оттогава „София квартет“ нашумя в публичното пространство с нестандартните визии във фотосесии, а в музикантските среди - с безкомпромисно качество на звук и изпълнения.

Нов сезон, нов сайт. Това е подаръкът, който „София квартет“ прави на почитателите си. Новини, изпълнения, снимки, проекти – всичко това можете да видите на sofiaquartet.com.

Музикантите са подготвили много силна програма за сезона. Проекти със Софийски солисти, Quarto Quartet, Ясен Тодоров, са само малка част от концертите, за които музикантите споделят.


Автор:
Надежда Герова
Публикация:
12.10.2015 г. 17:20
Посетено:
855
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/22104-sofiya-kvartet-otkriva-sezona-s-matine-na-18-oktomvri