Музика

Живко Петров с премиера на “After 4” в Пловдив

След блестяща кариера в джаз и поп музиката, маестрото записа първия си класически солов албум

Живко Петров с премиера на “After 4” в Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

На 7 октомври 2015 г. от 19.00 ч. в залата на Радио Пловдив пианистът Живко Петров ще направи премиера на първия си класически солов албум "After 4". Албумът идва след дългогодишна музикална кариера на маестро Петров в областта на поп и джаза и е неговият съвременен прочит на класическата музика.

Концертът открива петия сезон на "Камерна сцена Пловдив". Десетте оригинални пиеси, които ще чуем, въплъщават идеята, че винаги нещата се случват, дори и след 4 десетилетия работа, след 4 месеца творческо вдъхновение, след споделяне между 4-ма съмишленици, след 4 чаши чай, след пътуване из 4-те посоки на света, вдъхновени от 4-те най-важни неща: Любовта, Равновесието, Свободата и Mисълта.

Това е музика, която носи в себе си огромен позитивен заряд, движен от таланта на един от най-добрите ни съвременни музиканти.

Албумът излиза в изключително интензивното и плодотворно за Живко Петров начало на 2015 година, в което издава 2 нови албума (“After 4” и „Between the Worlds”), турне в Канада с триото JP3 и българско турне на “Between the Worlds”.

 

Живко Петров е сред най-успелите наши композитори. Работи интензивно с Белослава, Васко Василев, Йълдъз Ибрахимова, Милчо Левиев и Вики Алмазиду, Лили Иванова, Камелия Тодорова, Хилда Казасян и др. През 2003 г. на благотворителен концерт в Royal Albert Hall в Лондон свири с изпълнители като Сара Брайтман, Дзукеро, Мелани Блат и Омар Фарук.

Носител е на множество награди, сред които и "Кристална лира" за най-добър джаз музикант на 2005 г. Създател е на джаз триото JP3, в което участват Веселин Веселинов-Еко на контрабас и Димитър Семов на барабани.


Традиционен домакин на концертите от „Камерна сцена Пловдив" е Първо студио на Радио Пловдив. Проектът се съфинансира от Община Пловдив.

 


Автор: Гергана Семерджиева, Камерна сцена Пловдив
06.10.2015 г. 14:41
Посетено: 632
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/22066-zhivko-petrov-s-premiera-na-after-4-v-plovdiv