Музика

Home – новото парче на Par Avion Band – юмрук в кадифена ръкавица

Par Avion Band изпраща лятото с нов миниалбум

Home – новото парче на Par Avion Band – юмрук в кадифена ръкавица


◊ СЪБИТИЕТО

Par Avion Band изпраща лятото с нов миниалбум, пилотната песен от който се завърта тази седмица. В сравнение с предишните им композиции звукът е по-изчистен, а аранжиментите по-минималистични, като и тук имаме ярко изразена мелодична линия, запазена марка на групата.

Автор на музиката на Home е фронтменът Емануил А. Видински, а текстът (на английски) е на поетесата Галина Николова. Както и предишните им студийни записи, миниалбумът Home е реализиран в Zero Project Studio, а записът, смесването и мастерирането са дело на Владимир Бочев.

Официалното видео ви чака тук.


◊ ЗА ГРУПАТА

Par Avion Band е създадена през 2013 г. от писателите и музиканти Емануил А. Видински (вокал, китара) и Петър Чухов (китара). Четворката допълват Емил Ангелов (бас) и Гриша Маникатов (ударни). Те правят основно свои парчета като комбинират стиловете рок, блус и алтернативен рок с елементи от реге, самба и български фолклор. Досега са свирили на Международния фестивал Goatmilk в Бела речка, на Първия софийски поетически фестивал през 2013 г., имат клубни участия в София и страната, често могат да бъдат чути и на различни литературни събития, където се съчетават музика и поезия. През есента планират голям концерт, в който ще се включат и гост-музиканти.

 

Всички парчета от новия миниалбум Home, както и предишните студийни записи на Par Avion Band, могат да бъдат слушани безплатно тук.

Актуална информация за бандата и събитията около нея следете на https://www.facebook.com/paravionband

 

 

 

Автор:
Илиана Илиева
Публикация:
02.09.2015 г. 12:28
Посетено:
1130
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/21880-home-novoto-parche-na-par-avion-band-yumruk-v-kadifena-rakavitsa