Музика

На 4 октомври музикантите от Quarto започват сезона в Зала "България"

Quarto Quartet ще изпълнят любими творби на Шуберт и Дворжак

На 4 октомври музикантите от Quarto започват сезона в Зала "България"

◊ СЪБИТИЕТО

На 4 октомври в камерната Зала "България" носителите на наградите "Кристална лира" 2014 и "Златното перо" 2015 Quarto Quartet започват новия си сезон 2015-2016 с най-известната творба на Франц Шуберт, клавирния квинтет "Пъстървата" и забележително красивия Струнен квинтет на Антонин Дворжак.


Quarto музикантите:

. Иван Пенчев - цигулка
. Светлана Станчева - цигулка
. Татяна Тодорова - виола
. Димитър Тенчев - виолончело
. Силвет Салиева - контрабас
и специалния гост Стефан Врачев – пиано


Харизматичните Quarto Quartet (QQ) са известни с великолепната си драматургия, магнетична експресия и уникално сценично присъствие. През последните 10 години музикантите се превърнаха в едни от водещите  виртуози, както на родната, така и на европейската музикална сцена и без съмнение, едни от най-значителните български изпълнители. За тези години QQ имат над 100 концерта в страната, изяви в Германия, Швейцария, както и немалък брой изключително успешни проекти с едни от най-сериозните и сложни камерни творби за всички времена. Виртуозната им техника, уникален талант и атрактивно сценично присъствие, дадоха нов прочит както на класическия, така и на съвременния музикален репертоар.


Билети ще намерите на касата в Зала "България".

Автор:
Кварто
Публикация:
02.09.2015 г. 10:44
Посетено:
1335
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/21878-na-4-oktomvri-muzikantite-ot-quarto-zapochvat-sezona-v-zala-balgariya