Музика

Фортисимо Фест се завръща с грандиозен спектакъл на Античния театър в Пловдив

"Love story" - 30 август 2015!

Фортисимо Фест се завръща с грандиозен спектакъл на Античния театър в Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

Фортисимо започва ударно новия сезон 2015/2016 със спектакъла "Love story" под диригентството на харизматичния Максим Ешкенази, и с участието на виртуозния френски китарист Емануел Росфелдер, актьорите Ани Пападопулу и Юлиан Вергов, както и световната шампионка по бийтбокс Адриана Николова-Печенката.

На 30 август Античен театър Пловдив ще се превърне в мястото, където магията на класиката ще се слее с енергията на театъра. Как е по-добре да се разкаже за една любов - с думи или с музика? Това е въпросът!

В програмата ще чуем най-разтърсващото произведение на Чайковски - увертюрата-фантазия "Ромео и Жулиета", както и жизнерадостните танци от "Уестсайдска история" на Ленард Бърнстейн. Бродуейската любов преминава във филмовата драма "Ново кино Парадизо", нарисувана с музиката на Енио Мориконе и най-известния концерт за китара от Хоакин Родриго – “Аранхуес”. "Танго" от Астор Пиацола, “Астурия” от Исак Албенис и още много незабравими теми ще заплетат и разнищят любовните истории.

Благодарение на инициативата на Софийска филхармония "Имаш запазено място", всички ученици от НУМТИ "Добрин Петков" и студенти АМТИИ - Пловдив са поканени да посетят събитието напълно безплатно, срещу представена ученическа карта или студенстка книжка.

Фортисимо Фест се случва благодарение на Фондация "Америка за България" и в партньорство със Софийска Филхармония.

Билети на касата на Билетен център Пловдив.

Още информация на: www.fortissimo.bg/fest



Автор:
Елена Мошолова
Публикация:
09.08.2015 г. 15:11
Посетено:
1980
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/21822-fortisimo-fest-se-zavrashta-s-grandiozen-spektakal-na-antichniya-teatar-v-plovdiv