Музика

Испанският виртуоз Виктор Ереро ще открие XIV Alarma Pun(k) Jazz Fest този петък

На 10 юли един съвременен испански трубадур ще гостува в Студио 2 на БНР, за да завладее българската публика с акустичното си изпълнение на китара

Испанският виртуоз Виктор Ереро ще открие XIV Alarma Pun(k) Jazz Fest този петък


◊ СЪБИТИЕТО

14-тото издание на Alarma Pun(k) Jazz Fest стартира този петък, 10 юли, точно в 22:00 часа в Студио 2 на БНР със специален гост неповторимият музикант – Виктор Ереро.

Концертът се осъществява с подкрепата на Институт Сервантес-София и Посолство на Кралство Испания в България.

Испанецът, родом от Толедо, има зад гърба си разнообразен, дори контрастен музикален опит, изградил го в неподправения артист, който днес седи зад това загадъчно име. Израснал в планинска долина до Мадрид, музикантът се учи на църковно пеене от местните Бенедиктински монаси. Междувременно той не се ограничава и започва да учи сам класическа китара, и в ранна тийнейджърска възраст създава собствена група, психеделичната-рок банда „Cicely”, която в продължение на 8 години заема ключови позиции в ъндърграунд сцената на Мадрид. След разпадането на алтернативната банда, испанецът поема по соловата си пътека, намирайки се в призванието си да създава и изпълнява авторски пиано композиции с автентично фолклор звучене, които стават негова запазена марка.

Виктор Ереро е същински виртуоз, който с лекота борави със своята китара, с която те отнася в онзи романтичен свят сред испанската природа. С двата си самостоятелни албума: Anacoreta (2009) и Estampida (2013), той успява да пренесе всеки още от първото преслушване в тази атмосфера на безгрижие и лекота. Освен тях, испанецът има и съвместен албум с Джозефин Фостър с тяхна автентична интерпретация на испанските народни песни, колекционирани от Федерико Гарсия Лорка. За този албум престижният музикален сайт Pitchfork описва звученето им „винтидж“, отнасящ те в „безвремието“.

* * *

Следете събитието на: https://www.facebook.com/events/1607139922868125/

Билети: 8 лв. в Дюкян Меломан, Ticketplus и Eventim
и 10 лв. (на входа от 20:30 ч. в деня на концерта)

Важна информация! Вратите на Студио 2 отварят точно в 21:00 ч., местата са ограничени, така че се препоръчва предварително закупуване на билети. Публиката ще се допуска до 21:59 ч. – т.е. поради спецификата на звука (необходима е абсолютна тишина!) всички трябва да са заели местата си до началото на концерта, което ще е точно в 22:00 ч.


Автор:
Мария Недевска
Публикация:
09.07.2015 г. 14:21
Етикети:
музикакитараконцерт
Alarma Pun(k) Jazz Fest
Виктор Ереро
Посетено:
1199
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/21748-ispanskiyat-virtuoz-viktor-erero-shte-otkrie-xiv-alarma-pun-k-jazz-fest-tozi-petak