Музика

Майсторският клас на виртуозния пианист Людмил Ангелов в Нов български университет с концерт в НДК

Концертът е част от фестивала „Софийски музикални седмици“

Майсторският клас на виртуозния пианист Людмил Ангелов в Нов български университет с концерт в НДК


◊ СЪБИТИЕТО

През месец юни маестро Людмил Ангелов и Нов български университет организираха шестото издание на клавирния майсторски клас със заглавие „Големите пианисти-композитори IV”. В майсторския клас на Людмил Ангелов тази година участват 25 млади пианисти от 14 до 30-годишна възраст.

Най-добрите участници в майсторския клас на големия български пианист ще се представят с концерт на 26 юни 2015 г. от 19:00 ч. в Зала 6 на Националния дворец на културата. Концертът е част от фестивала „Софийски музикални седмици“.

Участници, показали изключително майсторство по време на майсторския клас, ще спечелят стипендии в следните категории:

 - Представяне на концерт в рамките на Международния музикален фестивал в Толедо, Испания.
 - Участие в концерт с Пловдивска филхармония
 - Участие в концерт във Варшава – Български културен център.
 - Стипендия за обучение в курс в НБУ.


Людмил Ангелов е Почетен професор на НБУ и един от най-добрите изпълнители на Шопен в света. Впечатляващи са неговите рецитали през 2000 г. на Международния клавирен фестивал La Roque d’Anthéron във Франция, както и на Международния Шопенов Фестивал във Варшава. Изпълненията на Людмил Ангелов се излъчват от радио и телевизионни канали в България, Испания, Полша, Франция, Великобритания, Унгария, САЩ, Аржентина и Корея. Неговият компактдиск с ронда и вариации на Шопен получи награда от Международния Шопенов институт във Варшава с “Grand Prix du Disque Chopin”. Людмил Ангелов представя няколко световни премиери на произведения от Николай Капустин на Международн музикален фестивал в Толедо, 2006 г.


Автор: НБУ
22.06.2015 г. 16:09
Посетено: 1035
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/21668-maystorskiyat-klas-na-virtuozniya-pianist-lyudmil-angelov-v-nov-balgarski-universitet-s-kontsert-v-ndk